Galériával

2022.10.26. 14:26

Kecskeméti óvodások segítettek fát ültetni a Melinda Parkban

Szerdán előkerültek a kislapátok, kisgereblyék és kiskannák Kecskeméten, a Melinda Parkban. A pótlásra szánt 35 fa elültetésében a Tündérkert óvodások segítették az idősebbeket.

Sebestyén Hajnalka

A gyerekek vidáman segítettek a fák elültetésében.

Fotó: Bús Csaba

A Melinda Park Kecskemét egyik legszebb közösségi területe. A dús növényzettel ölelt parkban a meglévő fák mellé néhány éve facsemetéket ültettek. Akkor a Bácsvíz Zrt. a 70 éves jubileuma kapcsán ajánlott fel 70 fát a parknak. Ezek közül sajnos nem mind maradt meg, ezeket pótolták szerdán. A környezetvédelmi akció az Alsószéktó-Kisfái-Matkó Polgárőr Egyesület nevéhez köthető, mely az Alsószéktóért Egyesülettel közösen végezte a kiszáradt fák pótlását. Összesen 35 darab fa érkezett a parkba, melyből hármat jelképesen a közeli Bíró Lajos utcai Tündérkert Óvoda Katica csoport óvodásaival ültettek el. A munkából kivették részüket a Melinda Park Kecskemét Nyugdíjasklub tagjai is.

Rendezvényen elsőként Molnárné Salánki Margit, az Alsószéktóért Egyesület titkára köszöntötte a résztvevőket, majd Sipos László a körzet önkormányzati képviselője méltatta a parkot, és megköszönte a parkot fenntartó önkéntesek munkáját.

Az Alsószéktóért Egyesület és a Melinda Park Kecskemét Nyugdíjasklub közösségépítő céljai között egyaránt szerepel a generációk közötti találkozások erősítése, ezért kapcsolatot alakítottak ki a Bíró Lajos utcai Tündérkert óvodával. Az óvodások részt vesznek rendezvényeiken, hétköznapokon pedig örömmel játszanak a kicsik a szép, hangulatos parkban.

A szerda délelőtti faültetés remek alkalmat adott az óvodával való újabb együttműködésre, a kapcsolat erősítésére. Ebből az alkalomból az óvodásokat egy kis ajándékkal is meglepték, az Alsószéktóért Egyesület kerti eszközöket, kis ásókat, lapátokat, gereblyéket, locsoló kannákat vásárolt a kicsiknek. Molnárné Salánki Margit adta át az eszközöket Fodor Mihály Attilánénak, a Tündérkert anyaintézményének, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezető-helyettesének.

A faültetésen résztvevőknek a nyugdíjasok egy kis süteménnyel, gyümölccsel is kedveskedtek, mielőtt a munka kezdetét vette. A faültetés szakmai munkáját Sütő Vilmos, az egyesület alelnöke irányította.

Molnárné végül hozzátette: az óvodával történő együttműködésük keretében tervezik, hogy a jövőben madáretetőket helyeznek ki közösen a parkba, így az óvodások a madarak etetésével a gyakorlatban ismerkedhetnének meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában