Megbetegedések

2022.10.28. 13:22

Influenzahelyzet: jóval az országos átlag alatt áll Bács-Kiskun megye

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közzétette a légúti figyelőszolgálat statisztikáját a 41. hétről, azaz az október 10. és 16. közötti időszakról.

baon.hu

Bács-Kiskun megyében országos átlag alatti az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/feol.hu

A statisztika két adatot mutat: az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordult és az akut légúti megbetegedés miatt orvoshoz fordult betegek számát. Ez a szám becsült szám, 100 ezer lakosra vetítve, megyei bontásban.

A legfrissebbek tehát a 41. hét adatai. Ekkor országosan 14 ezer 400 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 210 ezer 700 fő akut légúti fertőzés tüneteivel. 

Bács-Kiskun megye statisztikája az országos átlag (148,2) alatti: ebben az időintervallumban 103 ember kereste meg orvosát influenzaszerű tünetekkel. 

Persze hozzá kell tenni, hogy a tényleges influenzás betegek száma eltérhet.

Az adatok infografikán:

Forrás: Szanyi-Nagy Judit/feol.hu

Az akut légúti megbetegedés miatt orvoshoz fordult betegek száma már lényegesen magasabb Bács-Kiskunban is, 1827 fő számoltak a 41. héten. Ez az adat is elmarad az országos átlagtól, ami 2116 főt jelent.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában