Nyelvtudás

2022.10.01. 07:00

Idegennyelvi napot tartottak a bajai gimnáziumban

A nyelvek európai napja alkalmából szervezett a Bajai III. Béla Gimnázium idegennyelvi munkaközössége nyelvi napot a hét elején.

Márton Anna

A nap célja az iskolában tanulható nyelvek népszerűsítése volt. A nap során a diákok számos lehetőséget kaptak az általuk tanult idegennyelvek használatára. A délelőtt folyamán, az óraközi szünetekben a nyelvtanárok csevegésre várták a diákokat, akik bátorságukért cserébe sütit, csokit vagy teát kaptak. Délután nyelvi partival folytatódtak a programok. 

A 4-6 fős csapatok egy hét állomásból álló nyomozáson vettek részt, melynek során változatos feladatok segítségével kellett kideríteniük, hogy melyik országban járnak. Ehhez szükségük volt angol, német, francia, olasz vagy éppen orosz nyelvtudásukra, de a horvát vagy spanyol nyelvtudásukat is kamatoztatni tudták. A jó hangulatú, közel 80 diákot megmozgató esemény a nemzetek táncával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában