Fejlesztés

2022.10.25. 19:15

Folytatódik a csapadékvizes projekt Fülöpszálláson

A központi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése a tavalyi évben kezdődött el Fülöpszálláson.

Gulyás Sándor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az első ütemben 115 millió forintot költött a település önkormányzata, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból finanszíroztak. A beruházás keretében elkészült a Kiskunság tér–Solti utca–Bajcsy-Zsilinszky utca–Kossuth Lajos utca–Árpád utca–Erkel Ferenc utca–Ady Endre utca–Rákóczi utca nyomvonalon a csapadékvíz-elvezető árkok felújítása, illetve az ingatlanbejárók átereszeinek cseréje is megvalósult a záportározóig – ismertette a beruházás részleteit Gubacsi Gyula polgármester.

A csapadékvíz ideiglenes befogadója az új záportározó tó lett, innen nyílt levezető épült a 2011-ben létesített árok nyomvonalán, ami a Dunavölgyi-főcsatornába vezeti a vizet.

– A központi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer építésének második üteme a jövő év elején indul. A beruházásra 90 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a település önkormányzata a megyei TOP pályázatán. A projekt során minden olyan utcában megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer, ami a település természetes lejtését kihasználva a tározó irányába tudja továbbítani a lehullott csapadékot. Lesz olyan szakasz is, ahol a helyhiány miatt zárt rendszerű, illetve „folyókás” hálózatot kell kialakítaniuk a szakembereknek. A beruházás a település déli részét érinti, ami 3800 méter, leginkább nyílt vízelvezető árok kiépítését, rendbetételét jelenti – tette hozzá Gubacsi Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában