Programajánló

2022.10.20. 17:48

Értékjáró sétát szerveznek Tiszaalpárra

A kellemes őszi időben remek kirándulási tipp lehet a Kecskemét és térségének kincseit népszerűsítő értékjáró séta. Október 22-én, szombaton Tiszaalpárra várják az érdeklődőket.

Sebestyén Hajnalka

A Holt-Tisza partra is ellátogatnak a kirándulók.

Forrás: Beküldött fotó

A kecskeméti Aranyhomok Kistérségi Egyesület szervezésében létrejött, nagy népszerűségnek örvendő Térség Értékjáró Séta sorozat az egyesület tagtelepüléseire invitálja a családokat, baráti társaságokat, kirándulni vágyókat. Minden állomáson az adott település értékeit egy túra útvonalra fűzik fel, mely egy kellemes sétával felfedezhető. Az értékjáró séta sorozat nyolcadik állomása lesz most szombaton a háborítatlan természeti értékeiről és a kosárfonásról híres Tiszaalpár, ahol a történelem tapintható közelségbe kerül.

Az érdeklődőket szombaton 9 órára várják a polgármesteri hivatal elé. A séta során érintik a Szent Benedek Leányai zárdatemplomot, a Holt-Tisza partot, a kosárfonó kiállítást, a Várdombot és a Nagy-tavat, a Skanzent, Bársony Mihály szobrászt.

Utazás egyénileg. A programokon a részvétel ingyenes.

A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában