Döntések

2022.10.08. 19:55

Októberben egyeztetnek a bajai uszoda sorsáról

A munkatervben foglalt időponthoz képest egy hét csúszással tartotta meg szeptemberi rendes ülését a bajai képviselő testület október 6-án. Csubákné Besesek Andrea a Fidesz-KDNP képviselő javaslatára egy perc néma csenddel emlékeztek meg az aradi vértanúk kivégzésének 173. évfordulójáról a képviselők és a jelenlévők.

Márton Anna

Kámánné dr. Bari Bernadett a Fidesz-KDNP frakcióveztője (a mikrofonnal) kiemelte, hogy a költségvetési rendelet módosításához benyújtott kiegészítő anyaguk három javaslatot tartalmazott.

Fotó: Márton Anna

Az ülés előtti napokban a polgármester bejelentést tett arra vonatkozóan, hogy a Bajai Sportuszoda bezárásra kerülhet november elsejétől. A hír nagy zúgolódást váltott ki, főként azok körében, akik sportolóként, sportoló gyermekek szülőjeként érintettek a kérdésben.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoport részben erre való tekintettel, részben a költségvetési kérdések megoldása szempontjából elengedhetetlennek tartja az a döntések meghozatala előtti egyeztetéseket, közös javaslatok kidolgozását, az érintettek minél szélesebb körű bevonása mellett.

Kámánné Bari Bernadett a Fidesz-KDNP frakció vezetője kiemelte, hogy a költségvetési rendelet módosításához benyújtott kiegészítő anyaguk három javaslatot tartalmazott:

– Egyeztetést, hogy megismerhessük a megszorító intézkedések tényleges költségvetési hátterét, a különböző költségracionalizáló elképzelések összegszerűségét, és azt, hogy melyik intézkedés milyen hatással lehet a város életére, működésére – fogalmazott Kámánné Bari Bernadett.

A gyermekétkeztetési térítési díjak drasztikus emelkedése kapcsán a szociális rendelet felülvizsgálatát és a térítési díj fizetése miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására javaslat kidolgozását kérték.

Továbbá az októberi rendes testületi ülése előtt egyeztetést szeretnének a sportegyesületek, oktatási intézmények, és az érintett közösségek képviselőinek és a képviselő testület tagjainak részvételével a Bajai Sportuszoda üzemeltetési nehézségeinek mérséklése, illetve egyéb lehetséges megoldások megvitatása érdekében.

– Az utóbbi pont tekintetében kérjük mindazokat, akik szeretnének ebben az egyeztetésben részt venni, mert érintettek a kérdésben, jelezzék ezt a szándékot részünkre, hogy továbbíthassuk az önkormányzat felé – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a frakcióvezető.

A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a javaslataikat, bíznak abban, hogy a lehető legtöbb információval felvértezve tudnak javaslatokat kidolgozni az októberi testületi ülésre Baja város érdekében.

A fentieken túl tárgyalta még a testület a közvilágítási rendszer korszerűsítésére vonatkozó javaslatot, mely lényegében LED-fényforrásos lámpatestek beépítését jelenti és a megvalósításra ESCO típusú finanszírozási rendszer keretében kerülne sor, melynek lényege, hogy a megrendelő önerő nélkül, az energia-hatékony rendszer és hozzáértő üzemeltetés megtakarításaiból fizeti az ESCO vállalatot.

Utólagosan jóváhagyásra került az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését célzó Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázat is, melynek célja a Baja, Bácska tér 6. szám alatti épület energetikai korszerűsítése.

Az interpellációk körében felmerült, a mulcsos futópályák kiépítésének és fenntartásának költsége , az egyes körzetekből beérkezett lakossági jelzések, kérések. Továbbá szó volt arról is,hogy miért került 87 millió forintba a négy napos helyett immár két naposra csökkent Bajai Halászléfőző Fesztivál megszervezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában