Fülöpháza

2022.10.21. 17:26

Buckatúrán jártak a természetbarátok

A Fülöpházi-buckavidéken tartott túrát múlt szombaton a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága (KNPI).

Tapodi Kálmán

Útközben a túrázók találkozhattak a vidék állatvilágának néhány jellemző képviselőjével.

Fotó: Hraskó István

A jelentkezők a Naprózsa Háztól indulva kollégáink vezetésével járhatták be ennek az egyedülálló védett területnek egy részét, ahol mind a mai napig megfigyelhető a szél felszínformáló munkája, főleg a növényzettel nem borított buckán, a Fehér-hegyen. Útközben a túrázók találkozhattak a vidék állatvilágának néhány jellemző képviselőjével, így például a homokfutrinkával és a homoki gyíkkal, valamint sok érdekességet megtudhattak arról is, miként alakultak ki a buckák és mi jellemző legáltalánosabb növénytársulására, a nyílt homoki gyepre – tette közzé közösségi oldalán a KNPI, amelynek túráiról a következő oldalon lehet  tájékozódni: www.knp.hu/hu/programok.

A legközelebbi túrát október 22-én tartják, amikor a Kolon-tóhoz látogatnak. A mintegy 8 kilométeres túra résztvevőit szombaton 9 órától várják Páhin. A gyalogtúra során a Kolon-tóhoz délről csatlakozó Páhi-réteken figyelhetik meg a résztvevők mocsárrétek őszi színesedő világát, az ott élő növényeket és állatokat és megismerhetik a tó történetét is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában