Mesefigurák

2022.10.03. 15:39

Adományként kapott falfestmény teszi még barátságosabbá a halasi kórház gyermekosztályát

A kreatív felfestéssel is foglalkozó Alterné Kiss Olga egy egész napos munkáját ajánlotta fel a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának. Színes alkotása az osztály folyosóját díszíti, ahol a kis betegek vizsgálatokra, felvételre várakoznak.

Mester-Horváth Nikolett

Balról: Dittmayer Péter ápolási igazgató, Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató és Alterné Kiss Orsolya, a falfestmény készítője

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Nem pusztán az önkifejezés, hanem az emberekre gyakorolt hatás, a segítségnyújtás is mindig motiválja Alterné Kiss Olgát munkája során.

– Nekem ez az eszköz van a kezemben, hogy segíthessek a gyerekeknek és a szüleiknek átvészelni egy-egy nehezebb élethelyzetet azáltal, hogy kedvesebbé, kevésbé ijesztővé teszem azt a környezetet, amihez a többségünk fájdalmat, bizonytalanságot, aggódást társít – fogalmazott az alkotó.

Alterné Kiss Olga küldetésének tekinti, hogy a saját eszközeivel adni tudjon valamit az embereknek
Fotós: MHN

A halasi kórház gyermekosztályát díszítő falfestmény illeszkedik a váróhelyiség hangulatához: a fák, a dombok és a madarak között a padon ülő mesefigurák olyan életteli képet jelenítenek meg, ami kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekek és szüleik történeteket szőjenek köré.

– Számomra ez a festmény arról szól, hogy mennyire jól tudnak egymás mellett élni különböző emberek. Fontosnak tartottam a sokféleség hangsúlyozását, illetve azt, hogy legyen élet az alkotásban, ami derűt hoz a várakozásba – hangsúlyozta Alterné Kiss Olga.

A mindössze egyetlen nap alatt (kora reggeltől késő estig dolgozott az alkotó) elkészült falfestményt dr. Balázsik Andrea, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa és dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója is méltatta.

– Négygyermekes édesapaként magam is megtapasztaltam, hogy milyen sokat jelent, amikor olyan tárgy, kép vagy épp festmény van egy váróhelyiségben, ami történetmesélésre sarkall és képes lekötni a megriadt kicsiket is – mondta a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában