Galériával

2022.09.03. 15:46

Vadászati évadnyitó szentmisét tartottak Ludasszálláson

Immár tizenhatodik éve tartanak vadászati évadnyitó szentmisét.

Tapodi Kálmán

Mészáros István, préspost-kanonok köszöntötte az egybegyűlteket.

Fotó: Tapodi Kálmán

– Istenszerető emberek nyomában járunk, akik 1887-ben emeltek hajlékot ezen a helyen a Teremtő Istennek, amit aztán a gazdátlanság és az idő romba döntött. Köszönet illeti Tóth Kálmán vadászt, aki lelkiismerete szavára hallgatva rendbetétette és szívébe zárta ezt a kápolnát és a mai napig – most már sokakkal együtt – gondoskodik is róla. Minden évben eljövünk ide Ludasszállásra és megüljük a szentelési évfordulót, s ezt hagyományosan szeptember első szombatján tesszük, hiszen a magyar erdők királya, a gímszarvasbika vadászati idénye szeptember 1-el kezdődik, s a kápolna – bár mindenkié – elsősorban mégiscsak a vadászok közösségéé, akik Szent Hubertus oltalmát és pártfogását most különösen is kérik, eredményes és szép vadászatok reményében – így köszöntötte az egybegyűlteket prédikációja kezdetén Mészáros István prépost-kanonok szombaton, a ludasszállási vadászkápolnánál.

A kegyhelyen immár tizenhatodik éve tartanak vadászati évadnyitó szentmisét, aminek szervezését immár Szakmár önkormányzata vállalta magára, együttműködve a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegyével és a környékbeli vadásztársaságokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában