Útinform

2022.09.26. 07:18

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Fotós: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolat felújítás miatt az 54-es és az 59-es km között a Röszke felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg a főváros felé tartókat a külső és a leálló sávra irányítják. 
- Kecskemét térségében, a 79-es és a 87-es km között zajvédő falat építenek, illetve a burkolatot javítják. A főváros felé haladókat a belső sávba illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható. 
- Röszke felé Örkény és Röszke között a műszaki átjárók takarítását végzik. Reggel fél 8 és délután 3 óra között a 61-es és a 174-es km között helyenként a belső sávot időszakosan lezárják. Az ellenkező, Budapest felé haladó oldalon Kecskemét térségében a 80-as és 81-es km között, valamint a Szatymazi pihenőhely és Kistelek között, vagyis a 140-es és 153-as km között zárják emiatt a belső sávot. 
- Budapest felé, Kiskunfélegyháza térségében forgalomszámláló hurkokat telepítenek. A 110-es km-nél napközben sávzárás nehezíti a haladást. 
- Hézagkiöntést és burkolatjavítást végeznek napközben mozgó tereléssel, sávzárással Budapest felé, Albertirsa térségében a 45-ös és 51-es km között, Kecskemét térségében a 80-as és a 81-es km között, valamint Röszke felé, Kecskemét előtt a 70-es és 72-es km között.  
- Röszke felé, a Szatymazi pihenőhely és az M43-as autópálya csomópontja között mozgó tereléssel bukolatjeleket festenek. A 150-es és 162-es km között felváltva zárják a belső és külső sávot a munkavégzés idejére. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton,
- Alsónémedi térségében kábelt telepítenek. A 26-os km-nél jelzőtábla figyelmeztet az útszűkületre. 
- Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton, Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 53-as főúton, Kiskőrös átkelési szakaszán karbantartási munkálatokat végeznek. A 26-os és a 29-es km között útszűkület, szakaszosan félpályás korlátozás nehezíti a közlekedést.

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták. 
- Soltvadkert térségében javítják a szalagkorlátot és kaszálják az út menti növényzetet. A 39-es és 43-as km között jelzőtábla figyelmeztet az útszűkületre.

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában