Útinform

2022.09.16. 07:20

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolat felújítás miatt az 59-es és az 54-es km között a Röszke felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg a főváros felé tartókat a külső és a leálló sávra irányítják. 
- Az ócsai és az újhartyáni csomópontok között a szalagkorlátot javítják. 8.30 és 14.00 óra között mindkét oldalon váltakozó helyszíneken kell sávlezárásra és kisebb torlódásra számítani. 
- Kecskemét térségében, a 87-es és a 79-es km között zajvédő falat építenek, illetve a burkolatot javítják. A főváros felé haladókat a belső sávba illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható.
- Budapest irányába, a 81-és a 80-as km között burkolatjavítás miatt, a belső sávot fix tereléssel lezárták. 
- Röszke felé, a 81-és a 80-as km között burkolatjavítás miatt, a leálló sávot lezárják a reggel 8-tól, délután 4-ig tartó időszakban.
- Kiskunfélegyháza térségében, a 107-es km-nél a főváros felé vezető oldalon forgalomszámláló hurkot telepítenek a burkolatba. Napközben váltakozó sávlezárásra kell készülni.
- burkolatjeleket festenek a főváros felé vezető oldalon Szatymaz térségében. A 159-es és a 150-es km között 8-tól 16 óráig a belső sávot szakaszosan lezárják. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton,
- Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak. 
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában