Útinform

2022.09.07. 07:32

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstok.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi út:

Az M5-ös autópályán 
– Röszke felé, az M0-s csomópont és az Újhartyáni csomópont között a fénytörő hálókat tisztítják és egyéb fenntartási munkákat végeznek. A munkaterületeknél szakaszosan a belső sávot lezárják. (7.30 és 14.50 között) 
– Forgalomérzékelő detektort építenek a burkolatba a 61-es km-nél. 8 és 16 óra között sávlezárás mellett dolgoznak. 
– Kecskemét térségében a 79-es és a 87-es km között zajvédő falat építenek, ezért a járműveket mindkét irányban sávelhúzással terelik, de 2-2 sáv járható. 
– Petőfiszállás térségében, a 120-as és a 126-os km között burkolatjavítás miatt van forgalomterelés. Röszke felé mindkét forgalmi sávot lezárták, a leálló sávon halad a forgalom. Az érintett szakaszon 60 km/h sebességkorlátozást vezettek be. A Petőfiszállási pihenőhelyet ugyan nem zárták le, de a pályára való felhajtásnál megszűnt a gyorsítósáv, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek a Szeged felé tartók!
– Burkolatjeleket festenek Kunszállás térségében. ½ 9-től 11.00-ig a 96-os és a 93-as km között a Budapest felé tartókat szakaszosan a belső sávba terelik. Ezt követően fordulnak és 11.30 órától 17.00 óráig már Röszke irányába folytatódik a munka a külső sáv lezárása mellett. 

Főutak:

Az 5-ös főúton
– Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak. 
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.  

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Kamionstop:

A kamiontilalom rendje szeptembertől megváltozott: eszerint szeptember 10-én, (szombat) 22 órától szeptember 11-én, (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában