Építkezés

2022.09.15. 14:27

Tavaszra adhatják át a kecskeméti Katona József Gimnázium új tornacsarnokát

Jó ütemben halad Kecskeméten, a Katona József Gimnázium új tornacsarnokának építése. Csütörtök reggel Szemereyné Pataki Klaudia polgármester személyesen tekintette meg a munkálatok haladását.

Sebestyén Hajnalka

A képen (balról): Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármester, Csáki Tibor, a Katona József Gimnázium új, megbízott igazgatója, dr. Vercz Tamás, az SG Kecskemét Futsal ügyvezető elnök és Kovács Zénó, a Horváth Építőmester Zrt. építésvezetője.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Mint arról egy éve hírt adtunk, letették a gimnázium új, 25x45 méteres tornacsarnokának alapkövét. Az élvonalbeli kecskeméti futsalcsapat, a ScoreGoal sportágfejlesztési programjának keretében építik meg a multifunkcionális sportcsarnokot. Az építkezés összköltsége eléri a 936 millió forintot, melyet az önkormányzat több mint 280 millió forinttal támogat, a hiányzó részt, körülbelül 650 millió forintot társasági adófelajánlások révén gyűjtik össze.

A csütörtöki bejáráson Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert dr. Vercz Tamás, a futsalklub ügyvezető elnöke és Csáki Tibor, a gimnázium új, megbízott igazgatója fogadta. Részt vett még az eseményen Zsámboki Anna, a kecskeméti tankerület igazgatója, és Kovács Zénó, a kivitelező Horváth Építőmester Zrt. építésvezetője is.

A polgármester hangsúlyozta: örömmel látja, hogy határidőre, jövő márciusra elkészülhet a létesítmény, mely komoly lehetőséget nyújt a gimnázium sportéletének megerősítésére. Emellett a sportcsarnok egyben multifunkciónális közösségi térként kulturális és más egyéb iskolai rendezvényeknek is helyet adhat a jövőben.

A több mint 1700 négyzetméteres bruttó alapterületű csarnokot egyaránt használják majd a diákok, a sportolók, utánpótláskorú fiatalok és a szabadidejükben mozogni vágyó baráti társaságok is. 

A sportolók közül pedig nemcsak a futsalosok, hanem a röplabdások, kosarasok, kézilabdások is. Edzéseken kívül természetesen mérkőzéseket is lehet majd rendezni a 20×45 méteres létesítményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában