Galériával

2022.09.04. 19:03

Szüreti fesztivált és szlovák nemzetiségi napokat tartottak Kiskőrösön

Pénteken kezdődött a XXVIII. Kiskőrösi Szüreti Fesztivál és Szlovák Nemzetiségi Napok rendezvénysorozat, mely szombaton a szokásos kulináris érdekességekkel folytatódott.

Barta Zsolt

Szüreti felvonulást is láthattak Kiskőrösön

Fotó: Barta Zsolt

Megnyílt a Sztrapacska Udvar, ahol szlovák nemzetiségi ételeket kóstolhattak az érdeklődők, valamint a borutca is, ahol kiváló helyi és térségi borokat ihattak a borkedvelők. A nagyszínpadon folklórgálát láthatott szombat délután a közönség, valamint megnézhették a veterán autók felvonulását a városközpontban. Este pedig koncerteken szórakozhattak. 

Vasárnap délelőtt a nagyszínpadon a Staféta együttes gyermekműsorával indult a nap, délelőtt a híres kiskőrösi mazsorett-tánccsoportok léptek fel, délután pedig klasszikus szüreti felvonulással folytatódott a nap, ahol negyven fogatot és lovasokat láthatott a közönség. Két program között sem unatkoztak az emberek, mivel a Petőfi-szobor melletti bortéren kóstolhatták meg a tavalyi év borait. Este a program szerint koncertekkel és tűzijátékkal fejeződött be a fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában