Galériával

2022.09.05. 16:21

Színes programokkal ünnepel a Széchenyiváros Kecskeméten

Ezekben a napokban zajlik Kecskeméten a Széchenyiváros Hete programsorozat. Ennek keretében hétfőn megemlékezést tartottak a Széchenyi István-szobornál.

Sebestyén Hajnalka

A Széchenyi István szobrot is megkoszorúzták.

Fotó: Bús Csaba

A Széchenyiváros Hete szombaton este a Halott Pénz-koncerttel vette kezdetét a szabadidőközpontban. Vasárnap az időseknek kedveztek, Nordic Walking-bemutatót tartott a Széchenyivárosi Cédruskör az arborétumban.

A városrészi sokadalom hétfői programja az Aradi Vértanúk terén, a Széchenyi István-szobornál folytatódott. Megemlékeztek a nagy magyarról, a városrész névadójáról. Életútját a Széchenyi István középiskola diákjai elevenítették fel.

Az ünnepségen részt vettek a városrészben működő iskolák tanulói. Engert Jakabné alpolgármester külön köszönetét fejezte ki a Széchenyi iskolának, amiért évek óta méltán ápolják a névadójuk emlékét.

A rendezvénysorozat keretében kedden 16.30-tól gyermek- és babaköszöntőt tartanak a Szentcsalád Plébánián. Szerdán 15 órától az Eleven Ifjúsági Közösségi Tér programjára várják az érdeklődőket a megújult Szarvas téren. Csütörtökön a Lánchíd iskolánál lesz több program. 8 órakor az első osztályosok ültetnek fákat. 15.30-kor kezdődik a Családi kvaterka a Széchenyivárosban című program. Ezzel párhuzamosan városrészi kvízjáték és kézműveskedés lesz, majd az iskola mazsorettesei tartanak bemutatót. 16.35-től Csongrádi Béla bűvész lép fel.

A városrészi hét pénteken zárul a Széchenyi sétányi játszótérnél. 15 órakor rajtol az ovifutam, 17 órakor bemutatkoznak a városrészi óvodák, majd átadják a városrészi díjakat. Este 18 órától újra lesz Éjszakai Forgatag a Spartacus sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában