Galériával

2022.09.05. 13:50

Rekordszámú új hallgató tette le esküjét a kecskeméti egyetemen

Idén összesen 1112 új hallgató kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait a Neumann János Egyetemen, ami kiemelkedő szám az intézmény életében – hangzott el az egyetem vezetése által a Campuson hétfőn megrendezett Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésen.

Horváth Péter

Fülöp Tamás (jobbra) rektor nyitotta meg a tanévet

Fotó: Bús Csaba

A tanévnyitón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a nagyelőadót teljesen megtöltő hallgatók sokaságát. Hangsúlyozta, hogy ebben a tanévben sohasem látott mértékű és mennyiségű kihívás vár az egyetemre, de ez hatalmas lehetőségeket is tartogat. Elmondta, hogy ez a nap több mint egyszerű évkezdés: új távlatok nyílnak a diákok számára, hiszen az egyetem célja a térség fiataljainak felemelése, és olyan városban, intézményben tanulnak, ahol a tehetségnek széles utak nyílnak. 

A polgármester emlékeztetett, hogy nem a gazdaságtól és az országtól elkülönülve építették fel az egyetemet, hanem annak gazdaságához és ökoszisztémájához ezer szállal kötődve.  Képzéseikkel így adnak versenyképes tudást, mellyel a hallgatók majd munkahelyet találhatnak, kapcsolatokat építhetnek. 

A polgármester elmondta, hogy soha ennyien nem választották még az intézményt, ami nagyon népszerű a kecskeméti diákok körében is. 

Ezzel szintet lépett az intézmény és a város is. Új ligába kerültek, ahol fajsúlyos, nemzetközi szereplők is küzdenek. 

A kihívásokra visszatérve a polgármester kiemelte, hogy azok azért vannak, hogy észrevegyük a kínálkozó lehetőséget és kihasználjuk. Az egyetem előtt több a lehetőség, mint kihívás: biztos jövőkép, stabil finanszírozás és népszerűség jellemzi – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia és hangsúlyozta, hogy Magyarország és Kecskemét jövőjét a fiatalok jelentik, ők újítják meg azokat a területeket, ahol működni fognak. 

Fülöp Tamás rektor nyitotta meg a tanévet, aki elmondta, hogy az 1112 gólyából 635 fiatal a GAMF Műszaki és Informatikai Karon, 364-en a Gazdasági karon és 113 tanuló a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon kezdheti meg a képzést. 

A rektor beszélt a fiataloknak az egyetem hatékonyabb működést eredményező megújulásáról, az ösztöndíjprogramról és hangsúlyozta, hogy az idei felvételi adatok a térség meghatározó oktatási intézményévé teszik az egyetemet. 

Kiemelte a kutatás-fejlesztésben betöltött szerepüket, ezáltal, valamint a duális képzés lehetősége miatt a diploma különös értékét. Arra biztatta a fiatalokat, hogy legyenek aktívak, bátrak és kreatívak az ismeretek megszerzésében. 

A tanévnyitó zárásaként Tóth Ákos GAMF kar docense játszott tárogatón, majd Kiss Csaba, a GAMF kar hallgatója vezetésével mondták el a gólyák az eskü szövegét. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában