Egy iskola, egy polgárőr

2022.09.03. 16:50

Polgárőrök vigyázzák a diákok biztonságos átkelését Kecskeméten

Az iskolaév kezdetével, szeptember 1-én az Egy iskola, egy polgárőr program keretében a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület polgárőrei megkezdték a zebrák szokásos, egész hónapon át tartó biztosítását.

Horváth Péter

Egy zebra egy polgárőr akció Kecskemét Pap János Szilveszter, Czelleng Tibor polgárőrök

A polgárőrök célja, hogy a szeptember elejével megnövekedett forgalomban is semmitől sem veszélyeztetve kelhessenek át a gyalogátkelőn az oktatási intézményekbe igyekvő gyermekek és fiatalok, ezzel járulva hozzá a tanévkezdés biztonságához. 

A Fogadj örökbe egy zebrát mottó alapján a Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikuma előtti, Nyíri úti gyalogátkelőnél biztosítják a diákok biztonságos átjutását. 

Egy zebra egy polgárőr akció Kecskeméten
 

Horváth Attila egyesületi elnökhelyettes elmondta, hogy évek óta részt vesznek az akcióban. Az első tanítási napon két polgárőr volt a tanulók segítségére. Pap János Szilveszter szeptember minden tanítási napján ott áll majd a zebránál, Czelleng Tibor pedig több műszakos munkarendje mellett is amikor csak tud, segíti az ifjak biztonságos közlekedését. Úgy fogalmazott: reméli, hogy amikor az ő gyermeke jár majd iskolába, akkor is lesznek olyan önzetlen személyek, akik hasonlóképpen ügyelnek biztonságára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában