Angels díj

2022.09.06. 14:09

Nemzetközi elismerésben részesült a halasi kórház Stroke-Neurológia Osztálya

A Magyar Stroke Társaság XVI. Kongresszusán dr. Balog István főorvos vehette át az Angels Platina fokozatú díját, mely a nemzetközi minősítési rendszer alapján a stroke centrumok kiválóságait díjazza.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Ez az elismerés a második legmagasabb fokozat, melyet most a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Stroke-Neurológia Osztálya nyert el – tudatta közösségi oldalán dr. Szepesvári Szabolcs, az intézmény főigazgatója.

A legmagasabb gyémánt fokozatú elismerést a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház stroke központja kapta. Számos arany fokozatot elnyert munkacsoportot is díjaztak a Magyar Stroke Társaság és a Magyar Neuroszonológiai Társaság siófoki konferenciáján, ahol nemzetközi szakmai elismerést kapott a stroke-esetek korszerű és magas színvonalú ellátásáért az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is.

Az Angels díjat az Európai Stroke Társaság és az Angels nemzetközi szervezet adományozta.

A nemzetközi szakmai szervezet régiónként vizsgálta és értékelte a stroke-gyanús betegek helyszíni mentőellátását, illetve a kórházba szállítás megszervezésének összes elemét.

 Az OMSZ a szigorú protokollok alapján végrehajtott mentési beavatkozások során öt régióban arany, egy régióban pedig platina fokozatú minősítést kapott. Évente mintegy 22 ezer stroke-esethez riasztják a mentőket Magyarországon. Agyi érelzáródás esetén a gyógyulás meghatározó feltétele a tünetek korai felismerése, a megfelelő helyszíni ellátás és a gyors stroke-centrumba szállítás. Szapáry László, a Magyar Stroke Társaság elnöke szerint a stroke-ellátás területén Magyarország a világ élvonalába tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában