Megállapodás

2022.09.16. 17:25

Napelemes autó fejlesztésében vesz részt a kecskeméti Neumann János Egyetem

Egy újabb együttműködési megállapodást kötött a kecskeméti Neumann János egyetem, ezúttal a Sharjah Research Technology and Innovation Park-kal (STRIP), a Megalux napelemes autó közös fejlesztése érdekében. A megállapodást szeptember 13-án írták alá Sharjahban.

Szalay Tamás

A Sharjah Research Technology and Innovation Park (STRIP) képviselői és a Neumann János Egyetem képviselői Sharjah-ban.

Forrás: Neumann János Egyetem

Az együttműködés határozott célja a tudományos kutatás, a technológia és a kultúra területének közös fellendítése. Továbbá lehetőséget ad az egyetem diákjainak és Magyarországnak az arab kultúra és tudomány legújabb vívmányainak megismerésére.

A Sharjah Research Technology and Innovation Park (STRIP) képviselői ellátogattak a Neumann János Egyetemre, ahol megismerkedhettek a magas színvonalú oktatással és betekintést nyerhettek a kutatás-fejlesztési és innovációs területek munkájába. Az együttműködés értelmében az egyetem lehetőséget ad a STRIP szakembereinek és hallgatóinak, hogy szakmai képzésben vegyenek részt. Mindez az arab vállalat részéről is biztosítva van, így el tudják indítani a közös projekteket és a kutatási tevékenységet. Ilyen közös program például a Megalux Solar autómodell, amit együttes erővel fejlesztenek a továbbiakban.

A STRIP és a kecskeméti egyetem olyan érdekes területeken végzik majd kutatási munkájukat, mint a hidrogén használata alternatív energiaforrásként, a környezetbarát járművek és a zöld gazdaság fejlesztése, az anyagtudomány, a lézertechnológia és a robotika. Illetve az „intelligens” városok innovációs lehetőségeinek bővítését tűzték ki célul.

Sharjah városa 2017-ben bekerült a világ száz legjobb egyetemi városa közé, így a megállapodás aláírása még inkább motiváló esemény a kecskeméti egyetem számára, hiszen cél, hogy Kecskemét is egyetemi várossá nője ki magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában