Útinform

2022.09.05. 07:58

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan:

Rendezvények:

Kiskunmajsán ünnepség miatt kedd reggelig lezárják a Fő utca és az Iskola utca egy rövid szakaszát a Petőfi tér környékén. A kijelölt terelőutat sárga táblák jelzik. 

Gyorsforgalmi út:

Az M5-ös autópályán 
– Röszke felé, az M0-s csomópont és az Inárcs pihenő között a fénytörő hálókat tisztítják és egyéb fenntartási munkákat végeznek. A munkaterületeknél szakaszosan a belső sávot lezárják. (7.30 és 14.50 között) 
– Kecskemét térségében a 79-es és a 87-es km között zajvédő falat építenek, ezért új terelést építettek ki. A járműveket sávelhúzással terelik, de mindkét irányban 2-2 sáv járható. 
– Petőfiszállás térségében, a 120-as és a 126-os km között is burkolatjavítás miatt kell forgalomterelésre készülni. Röszke felé mindkét forgalmi sávot lezárták, a leálló sávon halad a forgalom. Az érintett szakaszon 60 km/h sebességkorlátozást vezettek be. A Petőfiszállási pihenőhelyet ugyan nem zárták le, de a pályára való felhajtásnál megszűnt a gyorsítósáv, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek a Szeged felé tartók!
– Burkolatjeleket festenek ma a Csengelei pihenő és Kistelek között. ½ 9 és ½ 11 között a Röszke felé tartókat szakaszosan a belső sávba terelik. Ezt követően fordulnak és 11.00 órától már Budapest irányába, Kecskemét térségében folytatódik a munka. A 97-es és a 94-es km között 14.00 óráig szintén a külső sávot zárják le. 

Főutak:

Az 5-ös főúton
Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 53-as főúton, Kiskunhalas és Kisszállás között hírközlési kábeleket bontanak el. Az 58-as km-től a 75-ös km-ig, az aktuális munkaterületnél útszűkület mellett dolgoznak.  

Az 54-es főúton,
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak. 
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában