Útinform

2022.09.20. 07:29

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotós: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan:

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán,
– az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolat felújítás miatt az 59-es és az 54-es kilométer között a Röszke felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg a főváros felé tartókat a külső és a leálló sávra irányítják.
– Kecskemét térségében, a 87-es és a 79-es kilométer között zajvédő falat építenek, illetve a burkolatot javítják. A főváros felé haladókat a belső sávba illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható. 
– Ma hidat javítanak, Ócsa és Újhartyán térségében. A 28-as és a 43-as kilométernél mindkét irányban váltakozó sávlezárás lassítja az előrejutást, reggel 7 és délután 4 között.
– Budapest felé az elválasztó sáv növényzetét kaszálják az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Az M51-es csomópontig a belső sávot mozgótereléssel elkerítik. Reggel 8 és délelőtt 11 óra között.
– Röszke felé a burkolati jeleket festik fel újra. Inárcs és Újhartyán (37-es és a 41-es kilométer) között, 9 óra és 16.00 között a külső sávba kell sorolni. 
– burkolati jeleket festenek a határ irányába – Balástya és Szatymaz között -, a 149-es kilométertől haladnak a 154-es kilométerig. 9.00 és 11.00 között az aktuális munkaterületnél a belső sávot elkerítik. Hasonló munkát végeznek a főváros irányába is, Petőfiszállás térségében. 11.30 és 16.00 között ugyancsak a belső sáv zárására számítsanak! 
– Röszke fel, Kecskemét térségében a burkolatot javítják a 81-es és a 87-es kilométer között. 8.00-tól 16 óráig a munkaterület mellett a leállósávot lezárják. 

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 51-es főúton,
– Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es kilométer között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os kilométer között helyenként a fél útpályát lezárták.

Az 54-es főúton, útszűkület mellett kaszálnak napközben, Sükösd és Hajós település között. 

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as kilométernél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén, szeptember 24-én, (szombat) 22 órától szeptember 25-én, (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában