Zöld Építés Hete

2022.09.10. 07:00

Mintaházat mutatnak be Nemesnádudvaron

Országos Zöld Építés Hete programot tartanak szeptember 12. és 16. között, amelybe egy nemesnádudvari vállalkozás is bekapcsolódott. Nemesnádudvaron fatéglából készült mintaházat mutatnak be.

Márton Anna

A World Green Building Council kezdeményezésére elindított, több kontinensen átívelő Nemzetközi Zöld Építés Hete eseménysorozat megvalósult példákon és jó­gyakorlatokon keresztül mutatja meg, hogyan érdemes cselekedni, hogy mindannyian fenntarthatóbb épített környezetben élhessünk. 

– Nem elhanyagolható, hogy a HUXS faépület életciklusa végén újrahasznosítható, ezzel is csökkentve karbonlábnyomát. Folyamatos tárgyalásokkal sikerült a HUXS faházak magyarországi és európai gyártási és forgalmazási jogait megszerezni, így 2021 decemberében – ezen tárgyalások eredményeként – elkészülhetett első mintaházunk Nemesnádudvaron. Ide várjuk az érdeklődőket előzetes bejelentkezés alapján – mondta hírportálunknak Etsberger Johann, a HUXS-Home Kft. ügyvezetője. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában