Fejlesztés

2022.09.03. 11:35

Megújult a Kossuth utca déli szakasza Bácsalmáson

Lassan a végéhez közeledik az a több mint százmillió forintos beruházás, melynek köszönhetően biztonságosabbá válhat a közlekedés a Kossuth utcán.

Juhász Jenő

Régi álom vált valóra a beruházás megvalósításával

Fotó: Juhász Jenő

Bácsalmás Város Önkormányzata 2021 decemberében 105,5 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól a Kossuth utca útfelújítása elnevezésű projekt megvalósításához. Az 5501-es jelzésű közút Kossut utcát is érintő 820 méter hosszú részét újították fel. A Szent János utca és a Narancsik utca közötti részen 5420 négyzetméteren aszfaltozták le az utat. 

A kivitelezés során padkanyesést, az úttest dupla rétegű aszfaltozását és a csatlakozó utcáknál a csatlakozóívek kialakítását is elvégezték a szakemberek. Az önkormányzat a munkaterületet a nyár elején adta át a kivitelezőnek, az aszfaltozással az elmúlt napokban végeztek. Jelenleg a padkarendezési munkálatok zajlanak, a projekt teljes elszámolása év végére várható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában