Kalocsa

2022.09.28. 12:00

Megtartják az informatikai rendszer üzemeltetőjét

Az önkormányzati intézmények számítógépparkjának, hálózatainak és szervereinek egységes üzemeltetésére kiírt közbeszerzési eljáráson ugyanaz a cég nyerte el a megbízást, amelyik az elmúlt nyolc év során is végezte a munkát. A kalocsai SysCorp Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 2014-ben kötött szerződése idén járt le, de legjobb ajánlattevőként újabb három évig, 2025. szeptember 30-ig láthatja el a városi intézmények informatikai kiszolgálását­.

Gábor János

A polgármesteri hivatal, a Közétkeztetési Intézmény, a Szociális Központ, a Viski Károly Múzeum (valamint az alá tartozó Városi Galéria, Nicolas Schöffer Gyűjtemény, Kalocsai Képtár) és az óvodák személyi állománya 9 szerveren, 64 laptopon és 102 asztali számítógépen (valamint a hozzájuk tartozó perifériákon, így például nyomtatókon, szkennereken, monitorokon és egyebeken) végzi a mindennapi feladatokat. A győztes vállalkozás számukra biztosít távfelügyeletet, hardver- és szoftverkarbantartást, biztonsági és egyéb szolgáltatást, felkonfigurálást, adatmentést, automatizálást vagy műszaki ellenőrzést. 

Szintén hozzájuk tartozik – egyebek mellett – a levelezőrendszer működtetése, az állapotfelmérés és tanácsadás, a hibaelhárítás, a garanciaérvényesítés, a beüzemelés és a fejlesztéstervezés. 

A pályázatra két kalocsai cég mellett egy szekszárdi és egy sióagárdi is jelentkezett. A Syscorp számítógépenként 2090 és szerverenként 7590, vagyis összesen nettó 415.250 forintos havidíjjal adta a legkedvezőbb ajánlatot, amit a bírálóbizottság döntését megerősítve a városatyák is elfogadtak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában