Oktatás

2022.09.16. 17:25

Megnyitotta tanévét a kecskeméti Bolberitz Pál Intézet

Pénteken tartotta a Gál Ferenc Egyetem kecskeméti Bolberitz Pál Intézete ünnepélyes tanévnyitóját. Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg a rendezvényt, és köszöntötte a hallgatókat és tanárokat. A szegedi egyetem kecskeméti karának a létrejötte adott lehetőséget, hogy katolikus felsőoktatásban vehessenek részt a diákok. Ezzel a megnyitóval az első csoportot a szakirányú képzésben az egészségfejlesztő és mentálhigiéné szakot indította el az egyetem.

Szalay Tamás

A képen (balról): Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Beke Szilvia, a Egészség- és -Szociális Tudományi Kar dékánhelyettese, dr. Finta József plébános és dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke.

Fotó: Szalay Tamás

A megnyitónak a Kecskeméti Szakképzési Centrum adott otthont, ami a képzések helyszíne is egyben. Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy ennek a szaknak az elindítása az első lépcsőfok, szeretnének fokozatosan haladni, és újabb képzéseket meghirdetni. Ökomenikus szellemben szeretnének a napjaink társadalmának megfelelő tudást átadni, amit napra készen tudnak majd a munkájuk során használni a hallgatók.

Dr. Finta József plébános, az egyetem oktatója kiemelte fontos, hogy az intézmény mindig olyan képzéseket indítson, amely lehetővé teszi, hogy az emberek segíteni tudjanak egymásnak. 

Beszédében azt kívánta a hallgatóknak, hogy a szolgálat és a megsegítés szellemében végezzék tanulmányaikat és később a társadalomért végzett munkájukat.

A Gál Ferenc Egyetem három alapszaka olyan területre épül, mint az ápolás, a szociális terület és az egészségügyi szervező terület. Ezek a szakok akár csak az Egészség- és -Szociális Tudományi Kar egy hivatás tudatot akar megteremteni a fiatalokban. 

Beke Szilvia, a kar dékánhelyettese elmondta, hogy a hallgatók jövőbeni feladati most kiváltképp fontosak lesznek társadalmi szinten, és a segítségükre a gyermekkortól az időskorig, minden élethelyzetben szükség lesz. 

Ennek érdekében olyan tréningeket szerveznek, amiben a hallgatók rátalálnak majd a saját személyiségük fejlesztésének a lehetőségeire, és kitaposhatnak egy önismereti utat, amin járhatnak.

A Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja, Leviczky Cirill beszédében fontosnak tartotta kiemelni, hogy cél a kapcsolatteremtés kialakítása felsőoktatási intézményekkel, hiszen célkitűzése az intézménynek, hogy egy teljes karrierutat tudjanak bemutatni, ami lehetővé teszi, hogy a középiskolások és a felsőoktatásban résztvevők is válogathassanak a képzési lehetőségek közül. Emellett külön örömét fejezte ki, hogy intézményük egy ilyen hiánypótló szakképzésnek adhat otthont, mint az egészségfejlesztő és mentálhigiéné szak.

A megnyitót dr. Mák Kornél zárta, csatlakozva a megjelent képviselőkhöz sikeres és élményekben gazdag tanévet kívánt a hallgatóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában