Galériával

2022.09.05. 20:01

Közel százan futottak éjszaka a kalocsai reptéren

Negyedszer tartották meg az Éjszakai Reptér Futást a Foktő-Kalocsa-Uszódi Repülőtéren szeptember első hétvégéjén. A „szentjánosbogarak tánca” – ahogy a viselt láthatósági eszközökre utaló szlogen mondja – este nyolckor kezdődött, de a szervező Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidősport Közhasznú Egyesület (ACFK) már 16-17 óra között kinyitotta a kapukat a készülődő-melegítő sportolóknak, és nem sokkal később a két lemezlovas (Pit és Nikla) is megkezdte a hangolást az estére.

Gábor János

Idén is népszerű volt a futás

Fotó: ACFK

Amint azt a korábbi alkalmakon megszokhatták a vendégek, mindig van egészségügyi témájú kísérőprogram, és ez ezúttal sem maradt el: a kalocsai EFI-iroda különböző szűrővizsgálatokat (húgysav-diagnosztikát, vércukorszint- és vérnyomásmérést) biztosított a helyszínen. A vendéglátást a szüreti időszak jegyében a fűszerpaprika égisze alatt szervezték meg, ezért a hungarikum címre is felterjesztett paprikás kaláccsal („kácsi”), valamint – a futás utáni vacsorára – paprikáskrumplival készültek az érkezőknek, akik a megye minden tájáról szállingóztak a reptérre.

Az ACFK-tól megtudtuk: a 72 nevező és 33 szervező Kalocsa mellett Bajáról, Dunapatajról, Érsekcsanádról, Fajszról, Garáról, Géderlakról, Kerekegyházáról, Kiskőrösről, Miskéről, Szakmárról, Szeremléről, Sükösdről és Vaskútról érkezett, de akadtak futók, akik távolabbról, például Szekszárdról, Dunaújvárosból vagy Pilisvörösvárról találtak ide.

A legtöbb résztvevő, összesen 42 az öt kilométeres távnak vágott neki, míg 13-an a tíz kilométert választották, sőt, akadt 14 gyermek is, aki a kicsiknek kialakított 700 méteres pálya mentén haladt. Ebben a mezőnyben egy 2017-es születésű apróság volt a legfiatalabb. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában