Galériával

2022.09.14. 17:06

Közel száz nyugdíjast ünnepeltek Bácsborsódon

Az idei évben már 32. alkalommal rendezték meg az idősek napi rendezvényt a településen.

Márton Anna

Ünnepi műsorral is készültek az ideőseknek.

Fotó: Márton Anna

A központban felállított sátrak alatt 98 fő nyugdíjast ünnepeltek az elmúlt hétvégén. A rendezvényen részt vett és köszöntötte az időseket Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Az eseményen  elsőként a Bácskai Általános Iskola Moholy-Nagy László tagintézményének alsó tagozatos diákjai táncos műsorát tekinthették meg a résztvevők. Augusztus végén a diákok western tematikájú táborban vettek részt, az ott megtanult táncokat mutatták be. Ezt követően Tokodi Zsófi szavalta el Magyar Ottó: Az élet alkonyán című versét. Végül a gyerekek lakodalmas játékot adtak elő bukovinai és mezőföldi muzsikákkal.

A műsor után Bognár Anita polgármester és Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselő köszöntötte a nyugdíjasokat valamint oklevelek átadására is sor került a 70-80-90. életévüket betöltött bácsborsódi lakosok részére.

– Egy mondás szerint ha az idősekről gondoskodunk, azzal gyermekeinknek szolgáltatunk példát tiszteletből, becsületből, állhatatosságból – ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét Zsigó Róbert. Hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja, hogy köszönetet mondjanak az időseknek az elmúlt évtizedek munkájáért, a gyermekeik neveléséért és a falu építéséért.

– Amink van azt önöktől kaptuk, a kitartó és szorgalmas munkájuknak köszönhetjük. Azért kaptuk, hogy óvjuk és gyarapítsuk ezeket az értékeket , így adjuk tovább gyermekeinknek, unokáinknak. Azt tudom jelenteni, hogy igyekszünk itt Bácsborsódon is jól sáfárkodni ezekkel az értékekkel. Az elmúlt években felújítottuk az óvodát, orvosi eszközöket szereztünk be, utakat, kerékpárutakat építettünk, megszépült a védőnői szolgálat épülete, a Latinovits Kápolna, a művelődési ház. Természetesen még van dolgunk bőven, de amit elértünk arra büszkék lehetünk-mondta köszöntőjében a honatya. Végül mindenkitől azt kérte vigyázzon magára, hiszen a falunak szüksége van az idősek tapasztalatára, valamint erőt, egészséget és szeretet kívánt Zsigó Róbert az időseknek.

Az ebéd mellé Csúcs János zenélt, aki már szintén nyugdíjas. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában