Kecskemét

2022.09.27. 20:20

Kortárs szerb filmeket mutatnak be az Otthon Moziban

Az Otthon Mozi szerdán és pénteken szerb filmeket vetít. Belépődíj nincs. A vetítések a FILMYing – A filmművészet összeköti a határon átnyúló régiót elnevezésű projekt keretében valósul meg. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal láthatja a közönség.

Baon.hu

Forrás: Otthon Mozi

A program szeptember 28., szerda 16 óra: Ahol megtanultam szállni (85 perc, 2022.). A film egy 12 éves, kamaszodó lány, Sofia története, aki a vakációt egy horvátországi szigeten tölti a nagymamájával. Nem a legideálisabb nyári kaland, amiben reménykedett, de melegszívű nagymamája, Luce és bájos unokatestvére társaságában Sofia kezdeti kedvetlenségének hamar nyoma vész. Új barátokat szerez, akikkel élvezik, amit a sziget nyáron kínál: a szikrázó napsütést, a vízben bolondozást, a sok fagylaltot, sőt Sofia életének első csókja is itt csattan el. Ám a felhőtlen boldogságnak hirtelen vége szakad, amikor a szeretett nagyi kórházba kerül, így Sofia a számára eddig idegen családtagokkal marad.

Szeptember 28., szerda 18 óra: Embernek lenni nem is rossz (90 perc, 2021.). A történet a zongoratanár Milan életébe enged bepillantást öt évvel legjobb barátja, a popsztár Ranko White rejtélyes körülmények közötti eltűnését követően. Milan úgy dönt, hogy megfejti a rejtélyt, és végre kideríti, mi történt White-tal. Mivel családjától és barátaitól nem számíthat sem támogatásra, sem megértésre, Milan egy kóbor kutyával köt barátságot.

Szeptember 30., péntek 16 óra: Dal tavasszal (72 perc, 2021.). Petra, a fiatal, egyedülálló anya válása és édesapja halála után próbálja újrakezdeni az életét, dacosan, az igazit keresve. A vetítés utáni közönségtalálkozó vendége a film rendezője, Natalija Avramovic lesz. Zélity Dávid közösségszervező beszélget a művésszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában