Tudásbővítés

2022.09.29. 20:44

Izgalmas programokkal készülnek idén is Kecskeméten, a Kutatók Éjszakáján

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A Bányai Júlia Gimnázium immáron nyolcadik alkalommal csatlakozik a programsorozathoz. Pénteken 18 és 22 óra között várják a tudomány iránt érdeklődőket, látványos kísérletekkel, interaktív bemutatókkal előadásokkal. A többi között ördöglakat, szabadulószoba, biológiai előadás, interaktív játék, robotika, napelemes autóépítés lesz elérhető az érdeklődők számára. A részletes program az iskola honlapján elérhető.

A TIT Élményközpont pénteken 16 és 18 óra, szombaton 10 és 12 óra között tart programokat. Többek között környezetbiológiai érdekességekről Lendvai Mária tanárnő tart gyakorlattal egybekötött izgalmas foglalkozást. A csillagászat kedvelőinek Balogh Gábor vonultatja fel a legérdekesebb eszközöket, látnivalókat. A digitális planetáriumban látni lehet majd az Amerikából érkezett Geodome varázsgömböt, melyet máshol nem mutatnak be a kontinensen. Napos idő esetén a naptávcső is izgalmas élményeket nyújthat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában