Útinform

2022.09.27. 07:28

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
– az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolat felújítás miatt az 54-es és az 59-es kilométer között a Röszke felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg a főváros felé tartókat a külső és a leálló sávra irányítják. 
– Kecskemét térségében, a 79-es és a 87-es kilométer között zajvédő falat építenek, illetve a burkolatot javítják. A főváros felé haladókat a belső sávba illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható. 
– a műszaki átjárókat takarítják az országhatár felé vezető oldalon. Az M51-es csomóponttól az Újhartyánig terjedő szakaszon belül, reggel 9 és délután 3 óra között a 17-es és a 38-as kilométer között helyenként a belső sávot időszakosan lezárják. Továbbá, Kiskunfélegyháza térségében a 100-as és 120-as kilométer között, reggel fél 8-tól, délelőtt fél 11-ig, valamint a Szeged és Röszke határátkelő között, a 170-es és 174-es kilométer között, fél 9-től, délután 3-ig a belső sávot zárják le. 
– Budapest felé, Ócsa térségében a 28-as kilométernél levő hídon karbantartók dolgoznak. Reggel 9-től, délután 3-ig váltakozó sávlezárás követel figyelmet az autósoktól. 
– burkolatjavítást végeznek napközben mozgó tereléssel, sávzárással Budapest felé, az Örkény és Újhartyán közti szakaszon a 45-ös és 51-es kilométer között, valamint Röszke felé, Kecskemét előtt a 70-es és 72-es km között.  
– Röszke felé, a Szatymazi pihenőhely és a Szeged-nyugat csomópont közti szakaszon mozgó tereléssel burkolatjeleket festenek. A 150-es és 162-es kilométer között felváltva zárják a belső és külső sávot a munkavégzés idejére. 
– a sérült szalagkorlát elemeket cserélik ki, ezért a Balástya csomópont közelében a 148-as kilométernél, Budapest felé a belső sávot zárják le 11-től, 13 óráig.

Főutak:

Az 5-ös főúton,
– Alsónémedi térségében kábelt telepítenek. A 26-os kilométernél jelzőtábla figyelmeztet az útszűkületre. 
– Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 51-es főúton,
– Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es kilométer között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 
– Bátya és Baja között a mai napon munkaidőben mozgó tereléssel a javítják a burkolatot. A 127-es és 165-ös kilométer között helyenként jelzőtábla figyelmeztet az útszűkületre, helyenként jelzőőrök biztosítják a balesetmentes közlekedést.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os kilométer között helyenként a fél útpályát lezárták. 
– Soltvadkert határában a Bócsai úton javítják a hidat. A 43-as kilométernél útszűkület mellett kell elhaladni. 
– Császártöltéstől a Hajósi elágazásig mozgó tereléssel javítják a burkolatot. A 71-es és 78-as kilométer között egy sávon, irányonként váltakozva haladhatnak a járművek, a közlekedést jelzőőrök segítik.

Az 55-ös főúton, Baja és Tataháza között üzemeltetési, fenntartási munkálatokat végeznek. A 72-es és a 89-es kilométer között félpályás korlátozást vezettek be, és jelzőőrök irányítják a közlekedést. 

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as kilométernél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében, Vaskút átkelési szakaszán javítják az útburkolatot. A 8-as km-nél jelzőőrök segítik a közlekedést a félpályás korlátozásnál. 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén, október 1-én, (szombat) 22 órától október 2-án, (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában