Útinform

2022.09.04. 07:20

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani vasárnap Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Fotós: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást vasárnapra vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán 
- Kecskemét térségében a 79-es és a 87-es km között zajvédő falat építenek, ezért új terelést építettek ki. A járműveket sávelhúzással terelik, de mindkét irányban 2-2 sáv járható. 
- Petőfiszállás térségében, a 120-as és a 126-os km között burkolatjavítás miatt új terelést építettek ki. Röszke felé mindkét forgalmi sávot lezárták, a leálló sávon halad a forgalom. Az érintett szakaszon 60 km/h sebességkorlátozást vezettek be. A Petőfiszállási pihenőhelyet ugyan nem zárták le, de a pályára való felhajtásnál megszűnt a gyorsítósáv, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek a Szeged felé tartók!

Az M44-es autóúton, az 51-es km-nél a Hármas-Kőrös hídon meghibásodott a dilatációs szerkezet. Kunszentmárton térségében a Békéscsaba felé vezető oldalt lezárták. Az 54-es és a 49-es km között a forgalmat a Kecskemét felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

Főutak:

Az 5-ös főúton, 
- Dabas belterületén, a 36-os km-nél gázvezetéket kötnek be, mindkét oldalon egy-egy sávot lezártak.
- Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton, Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 53-as főúton, Kiskunhalas és Kisszállás között hírközlési kábeleket bontanak el. Az 58-as km-től a 75-ös km-ig, az aktuális munkaterületnél útszűkület mellett dolgoznak.

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak. 
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Alsóbbrendű utak:

Kiskunmajsán ünnepség miatt kedd reggelig lezárják a Fő utca és az Iskola utcát a Petőfi tér környékén. A kijelölt terelőutat sárga táblák jelzik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában