Galériával

2022.09.24. 17:24

Idén is gyerekeket emeltek a magasba Kecskeméten

„Gyereket a magasba” szólt a felkiáltás szeptember 24-én pontban 11 órakor Kadafalván. A felszólitásra minden gyerkőc kezében egy pöttyös labdával a magasba emelkedett a szüleik jóvoltából, akik néhol minden erejüket összeszedve igyekeztek minél magasabbra emelni őket.

Szalay Tamás

Minden gyerkőc kezében egy pöttyös labdával emelkedett a magasba

Fotó: Bús Csaba

Ez természetesen egy gondosan megszervezett kezdeményezés eredménye, aminek idén a Kadafalva napja rendezvény adott otthont. Az országos megmozdulás a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezését dícséri, aminek eredményeként idén minden eddiginél több, összesen 35 város csatlakozott a gyerekek magasba emeléséhez. A résztvevő települések között van Kassa, Csíkszereda és Szabadka is, tehát a Vajdaságból és Székelyföldről is voltak lelkes családok.

Az idén ötödször megrendezett vidám kezdeményezésnek a célja nem más, mint  hogy kiálljanak a gyermekvállalás és családalapítás fontossága mellett. A Mozgalom vezetői hisznek abban, hogy gyerekek mellett is van lehetőség a karrier építésre az apa és az anya részéről egyaránt. Meg kell találni az arany középutat a harmonikus családi élethez a munka és a gyermeknevelés között.

A rendezvényt most már minden évben szeretnék megtartani a szervezők. Az eddigi „gyerekemelések” mondhatni hagyományos módon zajlottak, személyes találkozó alkalmával, minden csatlakozó városban vagy településen pontosan 11 órakor emelkedtek a lurkók. Egy alkalom volt, amikor ez rendhagyó módon, online formában történt, aminek az oka a Covid okozta vírushelyzet volt a magyarázata.
Idén pedig már felszabadultan a szabadban, közösségben emelhették a gyerekeket a lelkes szülők, akik mind hisznek a gyermeknevelés szépségeiben és örömeiben. Remélhetőleg ezután is a hagyományőrző módon egy közös program keretein belül lesz majd lehetőség a megrendezésre, és tovább népszerűsíthetik ezt a gyerekközpontú szemléletet.

A „Gyereket a magasba” kezdeményezéshez eddig csatlakozott városok:

Bátonyterenye, Békéscsaba, Budapest, Csíkszereda, Debrecen, Eger, Füzesabony, Gönyű, Győr, Hatvan, Hernád, Isaszeg, Kaposvár, Kassa, Kecskemét, Kelebia, Kiskunmajsa, Miskolc, Nyíregyháza, Onga, Pécs, Solt, Szabadka, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentes, Szihalom, Szolnok, Tapolca, Veszprém, Zalaegerszeg, Ziliz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában