Galériával frissítve

2022.09.10. 13:44

Huszonkilencedik alkalommal ünnepeltek Bács-Kiskun megye vadászai és horgászai

Az alapításának hetvenedik évfordulóját idén ünneplő Kunfehértó, immár tizenkettedszer lehetett házigazdája a Bács-Kiskun Megyei Vadász- és Horgásznapnak.

Tapodi Kálmán

A rendezvénynek immár tizenkettedik alkalommal lehetett házigazdája Kunfehértó.

Fotó: Pozsgai Ákos

A 29. alkalommal megrendezett ünnepnap egy elejtett gímszarvasbika behozatalával kezdődött, miközben a Bács-Kiskun Megyei Vadászok zászlajával is tisztelegtek a vadaknak.

A feldíszített színpad előtt három gímszarvasbikát ravataloztak fel, melyeket a sükösdi Kékhegyi Vadásztársaság, a Nemesnádudvari Nimród Vadásztársaság és a kunfehértói Fejértó Vadásztársaság területén ejtettek el.

Az ünnepségen Szent Hubertus misét is hallhattak az érdeklődők, amit Mészáros István prépost-kanonok és Szűcs Tibor kanonok mutattak be.
Fotós: Pozsgai Ákos

Az egybegyűlteket köszöntötte Koczka Zoltán, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete és a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke, aki többek között hangsúlyozta, hogy ebben a feje tetejére állt világban, az idei aszály az embert és állatot is megviselte, de ez a nap nem a panaszkodásé, hanem az ünneplésé. Kovács Sándor, az Országos Magyar Vadászkamara alelnöke az üdvözlő beszéde során arra is biztatta a vadászokat, hogy éljenek a pályázati lehetőségekkel. Huszár Zoltán, a házigazda település polgármestere örömét fejezte ki, hogy megint otthont adhatnak a rendezvénynek, ami szinte „hazajár” Kunfehértóra.

A szombati megnyitón elhangzott, hogy jövőre, a 30. vadász- és horgásznapot Pálosszentkúton rendezik.

Az ünnepség Szent Hubertus misével folytatódott, amit Mészáros István prépost-kanonok és Szűcs Tibor kanonok mutattak be.

A vadászkitüntetések átadása után fogadalmat tettek a megye új vadászai, majd a megyei lőverseny díjait vehették át a vadászok.

A rendezvényen közreműködött Asharti Szabó Andrea énekművész és a Bácska Vadászkürt Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában