Lakitelek

2022.09.28. 11:17

Három félegyházi zenekart is díjaztak a Petőfi zenei tehetségkutatón

Tizenhárom zenekar mutatkozott be a hétvégén azon a Petőfi zenei tehetségkutató versenyen, amelyet a Nemzeti Művelődési Intézet hirdetett meg. A Petőfi-emlékévhez is szorosan kapcsolódó megmérettetéssel a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz csatlakozott az intézet.

Vajda Piroska

Fotó: Nemzeti Művelődési Intézet

 A tehetségkutatón 13 könnyűzenei formáció mérte össze tudását és állt a háromfős szakmai zsűri elé. A zsűri tagja volt: Szedlacsek Emília, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetettje, a fiatal tehetségek elkötelezett pártfogója; Sülyi Péter, a zsűri elnöke, az Omega zenekar dalszövegírója, dramaturg, közösségfejlesztő, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetettje és Jantyik Zsolt, a debreceni PG csoport énekese, Artisjus- és Emereton-díjas szövegíró, zeneszerző, közművelődési szakember.

A szakmai zsűri döntése alapján első lett a félegyházi A Láma Dalai zenekar, második a Lawn Dogs, harmadik pedig a szintén félegyházi Direct zenekar. A közönségdíjat pedig a félegyházi Remedy együttes kapta. Különdíjat vehetett át a Kis türelmet zenekar és a Spontán Blues Band.

A tehetségkutató első három helyezettje, valamint a helyszíni közönségszavazáson a legtöbb voksot elérő csapat az értékes pénzjutalom mellett turnélehetőséget kap, amelynek szervezését a Nemzeti Művelődési Intézet végzi a Petőfi Klubok egész Kárpát-medencére kiterjedő hálózatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában