Kelebia

2022.09.24. 16:45

Egyszerre emelték magasba a gyerekeket – galériával

Idén is megrendezte gyerekemelési rekordkísérletét a Három királyfi, három királylány mozgalom. Pontban 11 órakor az ország több mint harminc településén – köztük Bács-Kiskun megyében is – emelték magasba a kicsiket, a szervezők így hívták fel a figyelmet a család fontosságára, a gyereknevelés örömeire, valamint arra, hogy a világjárvány okozta nehézségek után és a jelenlegi háborús helyzetben is a gyerekek és az ő jóllétük a legfontosabb.

Pozsgai Ákos

Kelebián is magasba emelték a gyerekeket.

Fotó: Pozsgai Ákos

Kelebián számos kísérő programmal készült A Gyereket a magasba elnevezésű országos kezdeményezéshez a Sántha Márta Művelődési Ház és Könyvtár. Egyebek mellett babakocsi-és gyermekkerékpár szépségversenyt hirdettek, a szépen feldíszített járgányokkal a Polgármesteri Hivatal előtt gyülekeztek a családok, ahonnan együtt vonultak át a sportpályára, ahol zajlottak a programok.

„Az életért vagyunk itt, az élet dicsőítéséért” – mondta köszöntőjében Maczkó József polgármester, aki úgy fogalmazott, hogy „szükséges az élet mellett demonstrálni, megmutatni a jövő nemzedéke nevelésének fontosságát, hogy Kelebián is a nemzetet építik.” – Ez a hétköznapokban, a nevelésben, a családépítésben és abban az erős hitben és reményben nyilvánul meg, amelyet az apró hétköznapi ünnepekben próbálnak megélni a helyiek – tette hozzá.

Hozdik Zsolt, a Tompai Egyházközség és a kelebiai Krisztus Király Plébánia esperes plébánosa azt mondta, hogy „a család, amely a házasság szentsége által Krisztus kegyelmében részesül és új életet kapott, egyaránt fontos az egyháznak és a polgári társadalomnak, mert ezeknek első és éltető sejtje.” A plébános áldását adta a résztvevőkre, csakúgy, mint Hegedűs László, a Kelebiai Apostoli Gyülekezet lelkipásztora és Friebert Tibor kiskunhalasi baptista lelkipásztor, a kelebiai baptista közösség vezetője.

Kelebián is egyszerre kapták ölbe és emelték a magasba gyermekeiket a szülők, de nem csak itt, Kecskeméten és Kiskunmajsán is, országszerte összesen harminc településen. A Gyereket a magasba elnevezésű kezdeményezéshez több külhoni település is csatlakozott. A kezdeményezés a gyerekek és a család fontossága mellett a határokon átívelő összetartozásra is felhívja figyelmet.

A gyermekek magasba emelése mellett sok érdekes program is várta a családokat, Kelebián családi vetélkedő, sorverseny, buborékfújás, asztali fa játékok kézműves foglalkozások és szendvicsebéd várta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában