Galériával

2022.09.19. 17:28

Díjazták a legszebb kerteket Kiskunfélegyházán

Tizenkét éve hirdeti meg a Virágos Félegyházáért mozgalmat a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület azzal a céllal, hogy ösztönözzék a félegyháziakat környezetük szépítésére. Az elmúlt több mint egy évtized alatt számtalan példaértékűen gondozott kertet, virágosított teraszt, intézményi udvart mutattak be a mozgalom éltetői. Szombaton ismét jutalmazták a legszebb kerteket, a díjátadó ünnepséget a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartották.

Vajda Piroska

Minden résztvevő kapott egy kis ajándékot.

Fotó: Vajda Piroska

A kertbarátok idei évét a szárazság határozta meg. A lelkes félegyházi kertészkedők azonban mindent megtettek növényeikért, amelyek meghálálták a gondoskodást, így teraszokon, a kerítések mögött megbúvó szebbnél-szebb kertek tárultak a zsűri tagjai elé. 

– Már 12 éve, hogy elindult a Virágos Félegyháza mozgalom, amely mára inkább közösségformáló szerepet tölt be a rendezett, szép környezetet szeretők között. 

Bízunk abban, hogy az otthoni kertészkedésben örömöt, értéket, hasznos elfoglaltságot találtak 

– fogalmazott köszöntjében a díjátadón Kállainé Vereb Mária, a Móra Egyesület ügyvezető elnöke. Hozzátette, felhívásunk célja továbbra is az volt, hogy közösen szépítsék a várost. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhatott. Idén a szokásostól is többen, huszonkilencen neveztek be a versenybe. A zsűri júniusban egyeztetett időpontban tekintette meg a kerteket. Idén is a  félegyházi polgármester felesége Csányiné Pap Andrea, aki egyben a mozgalom fővédnöke, Szatmári Andrea, a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. ügyvezetője, Nagy Ágnes városi főkertész, és Csányi László, a városi könyvtár munkatársa együtt járták végig a kerteket, fotózták és értékelték a virágosított környezetet. A zsűri ezúttal három környezetszépítő, kertépítő munkáját külön kiemelendőnek tartotta. Elsőként Nemes Istvánné Marika Eötvös utcai kertjét jutalmazták. A második helyezettnek járó díjat a Móra utcai óvoda érdemelte ki szépen gondozott kertjével. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Tóth Györgyné állhatott fel, aki Szilfa utcai kertjével nyerte el a zsűri tetszését. 

A mozgalom fővédnöke, Csányiné Pap Andrea a díjátadón elmondta, a zsűrizés során a kerteket járva rengeteg élményben volt részük. Öröm volt találkozni a régi nevezőkkel, de ugyanilyen örömmel fogadták a mozgalomhoz újonnan csatlakozó kertbarátokat is. Nagyon sok szép kertet jártak végig, így nehéz volt kiválasztani a három legszebbet. A fővédnök arról is beszélt, hogy a zsűrizés közben sokat tanultak a kertbarátoktól, akik még a főkertésznek is tudtak újat mutatni. A zsűri elismerően szólt a mozgalomhoz csatlakozó óvodákról, iskolákról is, hiszen munkájukkal nem csak értéket teremtenek, de a gyerekek és szüleik szemléletformálásban is komoly szerepet játszanak. 

Minden nevező kapott jutalmat

A Virágos Félegyházáért mozgalomban résztvevő valamennyi kertbarát munkáját értékelték és jutalmazták. Ajándékot kapott: Bajzák Lajos, a Bankfalui Óvoda, Bori Józsefné Kövesdi Mária, Buza Mária, Fekete Pálné Rózsa, Gombkötő Zsuzsa, Görög Gergelyné Marika, Horel Györgyné, Kis Istvánné Erzsike, Kiss-Fekete Katalin, Kovács János, Kürtösi László, Locskai Rozália, Madácsiné Kapus Erika – Madácsi István, Magony Ottóné,  Mezőgazdasági Iskola, Ördög Istvánné, Raffa Ildikó, Raffa Rozália, Szabó Sándorné és dr. Szabó Erzsébet Krisztina, Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Idősek Klubja, Tóth Lászlóné Erzsike, Tóth Sándorné – Tóth Kristóf, Török László és családja, Vágó Sándorné Diána, és Zoboki Mihályné Éva. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában