Cum Gratia-díj

2022.09.13. 19:54

Bepótolták a járvány miatt elmaradt halasi díjátadót

Kiss Lászlóné kapta meg két évvel ezelőtt a Cum Gratia-díjat, ám a koronavírus miatt akkor elmaradt a díjátadó, így idén most ezt pótolták.

Pozsgai Ákos

A rendezvényt a Martonosi Pál Városi Könyvtárban tartották.

Fotó: Pozsgai Ákos

Egykori gimnáziumi magyar tanárukat, Kiss Lászlónét köszöntötték ünnepség keretében tanítványai a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. Az elismert nyugdíjas tanár két évvel  ezelőtt, a Covid-járvány idején kapta meg a Cum Gratia-díjat, amelyet az Öregdiákok Halasi Egyesülete minden év novemberben ítél oda jeles pedagógusoknak. Mivel annak idején nem tudták méltóképpen megünnepelni a díjazottat, így most került sor erre. 

A tanárnő Rigó Béla, költő, író, irodalomtörténész, műfordító, forgatókönyvíró verseivel köszöntötték. Rigó Béla idén lenne nyolcvan éves és egykor szintén a halasi Szilády-gimnázium tanulója volt.

Rigó Béla életrajzának rövid ismertetése után Mester Sándor, az ismert halasi tanár ünnepi beszédében elmondta, hogy Kiss Lászlóné, Patri néni az olvasás szeretetére, a szövegértésre tanította meg volt diákjait. 

– Több nemzedék magyar és latin tanára volt, aki több mint negyven hét éven át tanított és még azokkal a diákokkal is megszerettette a verseket, az irodalmat, akiknek nem sok érzékük volt hozzá – emlékezett vissza Mester, aki maga is Cum Gratia-díjas.

Várják a jelöléseket

A Cum Gratia-díjra idén is várják a jelöléseket a volt tanítványoktól szeptember 30-ig az egyesület címére: 6400 Kiskunhalas, Sétáló utca 8., vagy, az [email protected] címre, javaslataik alapján ítéli oda az Öregdiákok Halasi Egyesületének grémiuma az elismerést – mondta Kovács Sándor elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában