Baja

2022.09.30. 11:47

A Sugovica partján a fiatalok főzték a hallét

A Türr-emlékműnél, a Sugovica partján, gyönyörű környezetben rendezték meg a fiatalok halfőző versenyét pár nappal ezelőtt. A Halászléfőző Bajnokok Egyesülete harmadik alkalommal hirdette meg a versenyt diákok részére. Idén már Pakstól Mohácsig összesen 26 csapat vett részt a versenyben.

Márton Anna

A bajai Újvárosi Általános Iskola Újvárosi Pontyok csapata első helyen végezz az általános iskolások között

Fotó: Márton Anna

– Valamennyien bajai halászlét főztek. Egyre jobban főznek a fiatalok, mert egyrészt odafigyelnek az iskolák is, másrészt az is segítette a diákokat, hogy egyesületünk tavaly elindított egy halászléfőző tanfolyamot számukra. A haltisztítástól a végtermékig minden folyamatot közösen gyakoroltunk, tanítottunk – mondta hírportálunknak Farkas Attila, a Halászléfőző Bajnokok Egyesületének és a szakmai zsűrinek a tagja. Péter András, a Halászléfőző Bajnokok Egyesületének elnökségi tagja hangsúlyozta, a bajnokok fő törekvése a bajai halászlé élő hagyományának és kultuszának ápolása, a fiatalok bevonásával.

– A versenyen paksi, szekszárdi, mohácsi és bajai iskolák képviseltették magukat, általános iskolások, középiskolások. Tanári kísérettel főzték a halászlét. A zsűri a bajai halászléfőzés kritériumai szerint döntött. Örülök, hogy ez már a harmadik ilyen jellegű verseny. Először csak szűk körben rendeztük meg, de már tavaly nyitottunk a Bajai halászlé ifjú lélekkel alcímmel, Pakstól Mohácsig – mondta Péter András.

A zsűri a legszebben terített asztalokat is értékelte. A középiskolások kategóriáját a Bajai SzC Türr István Technikuma nyerte meg, második helyen a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának csapata, a harmadik helyen a Bajai EGYMI zárta a versenyt. Az általános iskolások kategóriájában ezúttal az Újvárosi Általános Iskola Újvárosi Pontyok csapata szerezte meg az első helyet, második helyen a Sugovica Sportiskolai Általános Iskola Sugovica Sügérei csapat, a harmadik helyen az Újvárosi Halak végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában