Szank

2022.09.27. 17:06

A rezsiárak emelkedése jelenetős plusz költségeket jelent a Kiskun Emlékhelynek is

A majsai kistérség valamennyi településén napirenden vannak a takarékossági tervek az önkormányzatok által működtetett intézményeknél és a polgármesteri hivatalokban. A kistérségi polgármesterek közelmúltban tartott jászszentlászlói tanácskozásán is elkerülhetetlen volt a téma.

Tapodi Kálmán

A növekvő áram- és gázdíjak miatt, az önkormányzati költségvetés stabilitásának érdekében, takarékossági intézkedésekre kényszerülnek Szankon is. – A rezsiárak emelkedése az eddigi számítások szerint mintegy 60 millió forintos plusz költséget jelentenének az önkormányzat számára, ha nem csökkentenénk a fogyasztást – nyilatkozta Varga Ferencné polgármester, aki hangsúlyozta: szeretnék megőrizni a települési költségvetés stabilitását, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne legyen szükség elbocsátásokra.

A takarékossági intézkedések kiterjednek a Kiskun Emlékhelyre is.
Fotós: Tapodi Kálmán / archív-felvétel

A takarékossági intézkedések keretében az önkormányzati épületekben a fűtési rendszer szakaszolását tervezik, illetve a nyitva tartási időt is csökkentik. A Kiskun Emlékhely és a Gy. Szabó Béla Képtár esetében október 15-től április 15-ig csak temperáló fűtés lesz, a látogatók pedig telefonos egyeztetést követően vehetik igénybe az intézmények szolgáltatásait. A Zank Vezér Szálló emeleti részét lezárják, a tekecsarnokot pedig energiatakarékos módon tervezik üzemeltetni. A művelődési házban 19 óra után nem lesz program, és a bérleti díjat megemelik.

A közvilágításon nem tud már tovább spórolni a település, ugyanakkor karácsonyi díszkivilágítás várhatóan nem lesz. A településőri munkaköröket megszüntetik, de a polgárőrség létszámát növelnék és tervezik egy önkéntes települési figyelőszolgálat életre hívását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában