Galériával

2022.09.06. 18:53

A honvédség és a rendvédelem munkájával ismerkedtek a tompai fiatalok

Honvédelmi és rendészeti napot szervezett a helyi művelődési ház a tompai Szabó Dénes Általános Iskolában a kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikum rendész és honvéd munkacsoportjával közösen.

Pozsgai Ákos

Kutyás bemutatót is láthattak a diákok és az érdeklődők

Fotó: Pozsgai Ákos

A település központi parkjában katonai sátortábort is állítottak, ahol a büntetés-végrehajtás, a katasztrófavédelem, a honvédség és a rendőrség munkájával ismerkedhettek az érdeklődők.

A helyi iskolában több mint 250 diák vett részt a művelődési ház programjain, az alsósoknak egyszerűsített akadálypályát és sorversenyt állítottak össze, míg a felső tagozatosoknak különböző szekciók voltak kialakítva, ahol a büntetés-végrehajtás, a honvédség, a katasztrófavédelem és a rendőrség képviselői mutatták be a testület munkáját. 

Voltak kutyás bemutatók is, az érdeklődők megismerhették a kábítószer-kereső, a személykereső és az őrző-védő kutyákat, valamint megnézhették a különböző testületek szolgálati gépjárműveit 

– mondta el hírportálunknak Vezdán Csaba, a Dékáni Árpád Technikum honvéd-rendész szakmacsoportjának vezetője.

A rendezvény résztvevőit köszöntötte Véh László polgármester is, aki elmondta, hogy a bemutatkozó rendvédelmi és katonai testületek komoly munkát végeznek annak érdekében, hogy déli határ mentén lakók nyugodt körülmények között élhessenek.

A szervezők meglepték a helyi óvodásokat is, ahol nem tudtak a gyerekek az egyenruhások érkezéséről, nagy volt az öröm, amikor meglátták a honvédség és a rendőrség kutyáit és a villogó rendőrmotort.

A település központi parkjában felállított katonai sátortáborban zajló események sötétedés után sem értek véget, a dékánis kadétok és a honvédek maradtak éjszakára is. Volt éjszakai riadó-menet és terepgyakorlat, tábortűz, amely körül olyan katonák tartottak beszámolót, akik megjárták Szíriát, Afganisztánt és Irakot. Bemutatták, hogy milyen egy magyar katona élete külföldön, milyen körülmények között látják el a szolgálatukat. Az idősebb kadéthallgatók is tartottak élménybeszámolót a különböző nyári kadét és katonai táborokról, ahol különféle próbatételeken mérhették fel tudásukat és kitartásukat, hogy mentálisan, fizikailag mit tudnak, valamint az ejtőernyős, vitorlázórepülős és a búvár táborban szerzett élményeikről meséltek.

A másnap reggeli ébresztő és torna után egészségügyi előadást hallgathattak meg a fiatalok, arról, hogy a harctéren a sérültek és a betegek ellátása hogyan zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában