Kecskemét

2022.09.29. 18:59

101. születésnapján köszöntötték János bácsit

Százegyedik születésnapját családja körében ünnepelte meg Kecskeméten Horváth János. A harmonika szó emelte az ünnep meghittségét.

Sebestyén Hajnalka

Horváth János 1921. szeptember 8-án született Fülöpszálláson, anyakönyvezve azonban csak szeptember 26-án lett. Megjárta a II. világháborút. Először gazdálkodott Ballószögön, majd Kecskemétre költöztek, először a nyomdában, majd a tejipari vállalatnál dolgozott. Nyugdíjasként elvégezte el a kazánszerelői tanfolyamot, és húsz évig új szakmájának is élt. Később is aktívan élt, kertészkedett a hobbi telkükön. Mind a mai napig szívesen veszi, ha lányai kiviszik kertbe. Az ott töltött órák sok erőt adnak számára. 

János bácsi szerencsére nem panaszkodhat, jó egészségnek örvend. Szellemileg teljesen friss, nagyon szeret beszélgetni. Hétköznapjait olvasással, tévénézéssel és a nagyvilág híreinek hallgatásával tölti. A lányai szerint annak is köszönhető e szép hosszú kor, hogy mindig is kiegyensúlyozott életet élt. 

Feleségét sajnos néhány éve a 66. házassági évfordulójuk után elvesztette, végig nagy boldogságban és szeretetben éltek. Két lányuk született, tőlük pedig négy unoka és három dédunoka.

A 100. születésnapján személyesen látogatta meg Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. Az ünnepelt egykoron, gyermekként Ágasegyháza közelében, a polgármester nagymamájának szomszédságában lakott, így nagyon jól ismerte a rokonságát. Most a 101. születésnapján pedig személyes levéllel köszöntette fel a polgármester János bácsit. Az ünnepelt nagyon meghatódott a kedves soroktól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában