Augusztus 20

2022.08.20. 15:35

Tucatnyi kitüntetést adtak át az állami ünnepen Kalocsán

A városi díjakat 12 kategóriában az önkormányzati képviselők adományozták, míg egyről a polgármester döntött, saját hatáskörben. Az elismeréseket talán még soha nem osztották ki annyi különböző korosztályban, mint idén: a díjazottak között akadt középiskolás és évek óta nyugállományú is, sőt, több díjat szervezeteknek ítélték oda.

Gábor János

A városért díjak idei kitüntetettjei és az önkormányzati képviselők, a Városháza dísztermében tartott ceremónián.

Fotó: Gábor János

Az augusztus 20-ai rendezvények sorát ebben az évben is az ünnepi képviselő-testületi ülés nyitotta, reggel, a Városházán. A díszteremben azokat a korábban bejelentett személyeket várták, akik a például művészeti, tudományos, vagy közszolgálati életútjuk során kimagasló színvonalon tevékenykedtek, esetleg még mindig aktívak. A helyi kiválóságokat dr. Filvig Géza polgármester és dr. Kiss Csaba jegyző fogadta. Előbbi köszöntőjében hangsúlyozta: az önkormányzat fontos feladatának tekinti, hogy minden évben elismerjék a városban, a városért példamutatóan dolgozó személyeket.

– A munkájuk és személyiségük arra inspirálja a lakosokat, hogy a saját területükön az ő példájukat követve minél magasabb színvonalon tevékenykedjenek. Nagyon hálásak vagyunk a munkásságukért – fogalmazott a városvezető. Hozzátette: az idei évben a képviselő-testület arra törekedett, hogy minél több korosztályban osszon díjat, mert igenis vannak olyanok, akik fiatal koruk ellenére letettek annyit az asztalra, hogy kiérdemeljék a 12 elismerés valamelyikét. Megjegyezte: reméli, hogy utóbbiak kellőképpen motiválni tudják a kortársaikat, hiszen élő bizonyítékai annak, hogy érdemes megfeszített erővel küzdeni a kitűzött célokért.

A Kalocsa Városért – Csáky Imre-díjat a Kalocsai Hivatásos Tűzoltóságnak ítélték oda. Az Ifjúság Neveléséért – Dreisziger Ferenc-díjat Villányi Eszter pedagógus, a Tudományos Munkáért járó Tóth Mike-díjat Bárth János néprajzkutató és egyetemi docens, a Népművészetért – Király Ilus-díjat Tóth József Károly néptáncos, a Kalocsa Város Művészetéért – Haynald Lajos-díjat Betlenné Dajkó Ágnes karnagy, míg a Közművelődésért – Cziráki Imre-díjat Gillich Panna, a Lélekmelegítők előadás-sorozat főszervezője kapta. A Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc-díjat Jakab Róbert hivatali tanácsos, az Egészségügyért – Ilk Viktor-díjat dr. Szabó János orvos, a Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István-díjat Skultéti Csaba építőipari vállalkozó, illetve a Város Sportjáért – Vatai László-díjat Martin Gábor testnevelés tanár vehette át.

A Szociális Munkáért Díjat idén Miklós Györgyné, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportvezetőjének adományozták, Ifjúsági kitüntetésben Papp Csenge GYIÖK-polgármester részesült, míg Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díja a 101. számú Tomori Pál Cserkészcsapathoz került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában