Filharmónia Magyarország

2022.08.05. 16:20

Toronto után Halason koncerteznek

Kiváló zenei élménnyel folytatódik a város és a Filharmónia Magyarország együttműködése. Két fiatal, tehetséges művész érkezik augusztus 12-én Kiskunhalasra. Dóbisz Áron és Samodai Bence János a napokban Kanadában, a torontói Szent Jakab katedrálisban adott közös koncertet.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Dóbisz Áron orgonaművész fiatal kora óta orgonál, sikeresen koncertezik itthon és külföldön is. Nemzetközi orgonahangversenyeken, többek között Rómában is kimagasló helyezéseket ért el.

Samodai Bence János 9 évesen már hangszeren játszott. 2019-ben két hazai és egy nemzetközi kamaraversenyen is első helyezett, valamint Bulgáriában szóló trombitásként kiemelt első helyezést ért el, illetve a III. Danubia Talents nemzetközi versenyen korcsoport első lett. Az evangélikus egyház művészeti különdíjasa címet is elnyerte. Torontói és floridai fellépései a legemlékezetesebbek számára.

Augusztus 12-én, pénteken este 20 órakor Kiskunhalason az alsóvárosi katolikus templomban adnak közös koncertet a fiatal művészek a Filharmónia Magyarország, a halasi önkormányzat, a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Tér-Zene sorozat, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a házigazda kiskunhalasi katolikus közösség támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában