Beruházás

2022.08.23. 11:20

Hamarosan új bölcsődébe járhatnak a gyerekek Kunszálláson

Szeptember 3-án adják át Mosolyvár Bölcsődét a településen.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

A Falvak Éjszakája programsorozat keretében szeptember 3-án, szombaton délelőtt 10 órakor adják át a község új intézményét, a Mosolyvár Bölcsődét Kunszálláson – adta hírül közösségi oldalán Almási Roland Márk polgármester. Tájékoztatójából kiderül, hogy gőzerővel készülünk a bölcsőde nyitására. A napokban készül el teljes telekszélességben a térkő burkolatú parkoló, alakul a kerítés a front oldalon és a hátsó udvarban, valamint elkezdődött a bölcsődei és az óvodai nagycsoport részére a mintegy 600 négyzetméternyi játszóudvar kialakítása is. Hamarosan az épület belső berendezése is befejeződik és minden a helyére kerül – írja a polgármester. 

Arról is beszámol, hogy mindeközben zajlik a bölcsőde megnyitásához szükséges engedélyezési eljárás, egyrészt az építési hatóság által, másrészt az intézmény létrehozása az illetékes hivatal részéről. A tempó meglehetősen feszített, sajnos vannak olyan körülmények, történések melyek nem minden esetben egyeznek a település szándékával, így az előzetes tervek ellenére sajnos a szeptember elejei indulásról le kell mondani – olvasható a polgármesteri közleményben.

Noha maga az épület és annak berendezése alkalmas lenne az indulásra, az engedélyezési eljárás biztosan elhúzódik, hiszen meglehetősen komplex egy ilyen intézménynek az engedélyezési folyamata, számtalan előírásnak kell megfelelnünk. 

Néhány helyszíni szemlén már túl vagyunk, eddig nem szembesültünk nagyobb problémákkal – fogalmaz a polgármester. Azt is írja, hogy jelen állás szerint október elsején vagy november elsején nyithat meg a bölcsőde. Mindezek ellenére az ünnepélyes átadást jövő hét szombaton mindenképp megtartják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában