Szünidő

2022.08.10. 07:55

Szebbnél szebb élményeket szerezhettek a gyerekek az ágasi Hetedhét táborban

Második hete zajlik a Hetedhét tábor Ágasegyházán, a sportcsarnokban. Minden napra jut tartalmas program a gyerekeknek.

Sebestyén Hajnalka

Közlekedésbiztonsági ismereteiket is gyarapították a gyerekek. Beküldött fotó

Kovács Lajosné Marika és férje, Kovács Lajos tizen­negyedik alkalommal hívta életre a tábort, melyet egykoron a fiatalon elhunyt lányuk, Kinga emlékére alapítottak meg. 

Idén a Hetedhét tábor 59 táborozó gyereket fogadott, akik ingyenesen vehetnek részt a programokon. Múlt héten, az első nap ismerkedéssel, a csapatzászlók megtervezésével, a csapatok zenés-táncos bemutatkozásával telt. Csoportokra bontva kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, és megkapták a csapatfeladatokat. A büfé is megnyitott, ahol a feladatokért járó pluszpontokért, virtuális forintokért okosan gazdálkodva lehet vásárolniuk. 
A programok azóta is nagyon sokszínűek. Az elmúlt napokban többek között a Bács-Kiskun Megyei Baleset­megelőzési Bizottság gokart­ügyességi pályával, ujjlenyomatozással és színezővel készült a táborozóknak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai részeg­szemüveg-pályával és bal­eset-megelőzési totóval érkeztek. 

Az orgoványi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai látványos bemutatót tartottak a tűzoltók munka­eszközeiről. 

Volt jógaóra, ugrálóvár, ugrókötélverseny és óriásbuborék-fújó verseny, vízibombázás, valamint változatos kézműves-foglalkozások. 

A finomságok sem hiányozhattak. A tábort az önkormányzat segíti, illetve azon kívül is számos jólelkű támogató, így a fagylaltból és gyümölcsből sem volt hiány. 

A következő napokban további izgalmas programokban, kalandokban részesülnek majd a táborozók. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában