Sporttelep

2022.08.05. 07:00

Szabados Jánosról nevezték el sportpályájukat a tassiak

Sport- és családi nap keretében tartotta meg pályanévadó ünnepségét a minap a Tass Közösségi Sportegyesület. A létesítményt Szabados János egykori sportember, labdarúgó edzőről nevezték el, aki élete során, pénzt és energiát nem sajnálva dolgozott azon, hogy a tassi labdarúgás folyamatosan működjön, utánpótlás és felnőtt szinten egyaránt.

Gulyás Sándor

Frendl Károly önkormányzati képviselő és Gajdicza János a mester egykori tanítványa

Fotó: Gulyás Sándor

– Jani bácsiról, aki a helyi futball elmúlt ötven évéből bármilyen szinten kivette részét, van legalább egy története, hiszen nélküle elképzelhetetlen lett volna a községi futball településünkön. Jómagam, sok velem egykorú fiatallal a 90-es években kezdtem el focizni a helyi serdülő csapatban Jani bácsi irányítása mellett. Egyetlen edzést sem hagyott ki. Akkor még nem értettük, hogy áldozatos munkája, önzetlensége, kitartása mekkora értéket képvisel. Emlékezete méltán teszi magasra a mércét az utókornak – fogalmazott beszédében Gajdicza János a mester egykori tanítványa.

A tassi sporttelep névadója Frendl Károly önkormányzati képviselő nevéhez fűződik. A kezdeményezést a község képviselő-testülete felkarolta és támogatta.

– Az emléktábla avató ünnepségünket sport- és családi nap keretében tartottuk meg, erősítve ezzel is közösségünk erejét, népszerűsítve egyesületünket. A rendezvény keretében íjászat, tollas labda, lábtenisz, ügyességi versenyek, tűzoltóautó bemutató, tizenegyes rúgó bajnokság, a Magyar Vöröskereszt egészségügyi állapotfelmérő sátra, táplálkozási tanácsadás várta az érdeklődőket. A hangulatot a Darányi Ignác Borlovagrend borkóstolója emelte. A program bevételét a Tass Közösségi Sportegyesület javára ajánlottuk fel – tette hozzá Frendl Károly főszervező.

A foci sem maradt el

A sport- és családi nap egyik talán legnépszerűbb eseménye a kispályás labdarúgó torna volt, melyre helyi és a környékbeli települések csapatai neveztek. A kupát a Borsodi fantázia nevet viselő gárda nyerte el, maga mögé utasítva a Tassi Csüggedőket és a Kisbojtár focistáit. A negyedik helyen a Pálya ördögei, az ötödiken a Brazilok végeztek. A gólkirályi címet Beszedics Tibor (11 gól) vihette haza.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában