Pontyfogó

2022.08.28. 14:44

Rekord mennyiségű halat fogtak ki a bácsalmási versenyen

Az idei esztendő negyedik horgászversenyét tartották meg az elmúlt napokban a bácsalmási Kígyós-tónál.

Juhász Jenő

A győztesek és a szervezők a pontyfogó versenyen

Fotó: Juhász Jenő

A hatvanöt órás verseny eredményét vasárnap délelőtt értékelték, majd ezt követően kiosztották a dobogós helyezetteknek járó okleveleket. A pontyfogó verseny első helyezettje Besír János és Pok Emilián (55 darab - 101 kilogramm), második Galicz Zsolt és csapata (68 darab - 98,5 kilogramm), míg a harmadik helyen Páncsity Péter és csapata (50 darab - 83,7 kilogramm) végzett. Említést érdemel, hogy a verseny során a második helyen végzettek 4 darab amurt is fogtak 17,8 kilogrammos súlyban. 

A verseny során összességében 328 darab pontyot fogtak, melynek az összmennyisége 527 kilogramm volt.  A szervezők elmondása szerint ez a mennyiség rekordnak számít, hiszen az utóbbi időszakban ennyi halat nem fogtak ki, annak ellenére sem, hogy a mérhető halak nagyságát felemelték 35 centiméterre. 

A legnagyobb halat Besír János fogta 8,98 kilogrammos súlyban.  A 2022-es év utolsó versenye (harcsafogó) szeptember végén lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában