TOP

2022.08.07. 19:17

Plusz forrást kapott az egészségház fejlesztésére Lakitelek

A megyei közgyűlés döntése értelmében több mint 45 millió forint többlettámogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló egészségház fejlesztésére a lakiteleki önkormányzat – tudtuk meg Madari Róbert polgármestertől.

Vajda Piroska

Jó ütemben haladnak a munkálatok.

Fotó: Vajda Piroska

 Elmondta, a többlettámogatásra a megemelkedett építőanyag árak okán adtak be kérelmet a megyei önkormányzathoz és a pozitív döntésről napokban kaptak tájékoztatást. A pluszt forrásnak köszönhetően határidőre, augusztus végére befejeződhet az egészségház felújításának első üteme.

Az orvosi rendelő fejlesztésével a helyiek régi álma valósul meg. 

A beruházásra első körben 160 millió forint támogatást nyert a település a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. 

Madari Róbert polgármester a részletekről elmondta, a II. számú orvosi rendelő épületének külső-belső átalakítását, a komplex orvosi ellátóközpont kialakításának kivitelezését az önkormányzat ütemekre bontva tudja csak megvalósítani, tekintettel arra, hogy a létesítmény teljes felújítására a pénzügyi fedezete nem áll rendelkezésre.

Hozzátette, a több mint 200 millió forintos támogatás az első ütem kivitelezését teszi lehetővé. Az elnyert összegből valósítják meg az orvosi rendelő épületének tetőráépítését, a külső nyílászárók cseréjét, a hátsó épületrész átépítését, a homlokzat hőszigetelését, illetve ezekhez kapcsolódóan az épület teljes külső felújítását. A fejlesztésnek köszönhetően a községben élők korszerű és kiemelt minőségű egészségügyi ellátásban részesülhetnek majd – hangsúlyozta a település vezetője. A második ütem folytatásával kapcsolatban azonban semmi biztatót nem tudott mondani a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában