Kreatív írás

2022.08.22. 19:50

Nyugdíjasok számára hirdettek önéletírói pályázatot Bács-Kiskunban

Több településen átívelő történetírói pályázatot hirdetett a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a Fülöpjakabi Faluház a nyugdíjas korosztálynak.

Tapodi Kálmán

Fotó: Shutterstock.som/illusztráció

– Olyan írásokat várunk, amelyekben az idősek megfogalmazzák, milyen tapasztalatot, tudást adnának át szívesen a fiataloknak. A pályázat célja, hogy a sok esetben már csupán az elbeszélők emlékei között élő hagyományok, szokások, jó gyakorlatok fennmaradjanak, átörökítődjenek a következő nemzedékek számára is – mondta el Osztró-Szász Angéla, a megyei esélyteremtési iroda munkatársa.

A pályázatra Fülöpjakabon, Jakabszálláson és Kunszálláson élő nyugdíjasok adhatják be pályaműveiket. Mint megtudtuk, maximum öt gépelt oldal terjedelmű írásokat várnak, de elfogadnak olvasható kézírással beküldött történeteket is. A pályázók személyenként maximum két írást adhatnak be. A történeteket szeptember 2-ig lehet eljuttatni a fülöpjakabi faluházba.

– A pályázatra beérkezett írásokat szakértő zsűri bírálja majd el és minden jelentkező emléklapot vehet át. A legjobbnak ítélt alkotásokat elismerő oklevéllel és ajándékkal díjazzuk. Az eredményhirdetést és a díjátadót szeptember 30-án tartjuk – tette hozzá Osztró-Szász Angéla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában