Kecskemét/Budapest

2022.08.24. 19:23

Nemzetközi kémiaversenyen remekelt a tiszakécskei tanuló

Kimagasló eredményt ért el Hegedűs Márton, a Kecskeméti Református Gimnázium diákja, aki szeptemberben kezdi el a 11. évfolyamot. A tiszakécskei tanuló kiválóan szerepelt a Nemzetközi Kémiai Tornán (IChTo) az egyik magyar csapat tagjaként.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A napokban Budapesten megtartott rangos versenynek az ELTE adott helyet. A hagyományokat követve a házigazda két csapatot is indíthatott, melyek közül mindkettő remekelt, ezüstérmet szerzett. Emellett egyéniben egy arany és több ezüst született.

A Kecskeméten tanuló refis diák, Hegedűs Márton nagyon szépen helyt állt az egyik csapat tagjaként. Még csak 16 éves, de már komoly eredményeket ért el tanulmányai során. A nyáron több versenyen is megmérette magát, ez a nemzetközi csapatban szerzett ezüst lett az eddigi legjobb eredménye. A fiatal tehetséggel a napokban egy nagyobb interjút is készítünk, melyben mesél majd elhivatottságáról, a kémiai iránti szenvedélyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában